DOLAR
32,4325
EURO
34,6035
ALTIN
2.382,99
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Nilüfer’in Mahalleleri Modern Pazar Alanlarıyla Buluşuyor

Nilüfer’in Mahalleleri Modern Pazar Alanlarıyla Buluşuyor
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, Altınşehir Mahallesi’nde 2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen kapalı pazar alanını hizmete açtı. Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’de pazar alanı olmayan mahallelere modern pazar alanları kazandırmanın öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Altınşehir Kapalı Pazar Alanı, her türlü dış koşula dayanıklı, özel bir kumaş türü olan asma germe membran sistemleriyle kapatıldı. Yağmurlu havalarda pazar alanında su birikmemesi için de gerekli tedbirler alındı. Pazar alanı, pazarın olduğu günler dışında da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, açılışta yaptığı konuşmada, “Altınşehir Mahallemizin pazar alanını düzenledik, üzerini kapattık ve bugün yeniden hizmete açıyoruz. Artık mahalle sakinlerimiz daha modern, daha düzenli bir alanda pazar alışverişini yapabilecek. Pazarcı esnafımız da yağmur riski olmadan burada hizmet verebilecek” dedi.

Nilüfer’de pazar alanı olmayan mahallelere kapalı pazar alanı kazandırmanın öncelikleri arasında olduğunu belirten Başkan Erdem, Üçevler, Fethiye ve Demirci mahallelerinde modern pazaryerleri açtıklarını, Çamlıca, Kültür ve Ataevler mahallelerinde de yeni pazar alanı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Başkan Erdem, “Amacımız, Nilüfer halkının refahını sağlamak, yaşam kalitesini artırmak. Bu konuda her zaman vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, “Nilüfer Belediyesi, yatırımlarını üst üste açıyor. Pazarcı esnafının ve vatandaşların yoğun taleplerinden biri, kapalı pazaryerleri. Özellikle kış dönemlerinde zorluklar yaşandığını biliyoruz. Pazar, toplumumuz için önemli bir kültür. Bu nedenle böyle modern kapalı pazar alanları hem esnaf hem de vatandaşlar açısından önemli” ifadelerini kullandı.

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu da, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür ederek, “Nilüfer gelişiyor, büyüyor. Pazarlarımız da buna ayak uyduruyor. Kısa sürede bu kadar pazar alanını bizlere sunan, pazarcı esnafımıza değer veren Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem’e şahsım ve esnafım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Altınşehir Mahalle Muhtarı Melahat Şanal da, kapalı pazar alanı hizmetinin bölgede önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirterek, Nilüfer Belediye Turgay Erdem’e teşekkür etti.