DOLAR
32,2662
EURO
34,7110
ALTIN
2.401,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Orhan Sarıbal: Yurt sorunu bir insanlık sorunu, iktidar yoksul öğrencileri cemaatlere teslim etti

Orhan Sarıbal: Yurt sorunu bir insanlık sorunu, iktidar yoksul öğrencileri cemaatlere teslim etti
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yurt sorunu ve afet riski altındaki alanların dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu.

Sarıbal, yurt sorununun bir insanlık sorunu olduğunu belirterek, “Bir devlet, bir iktidar öğrencinin barınma hakkını sağlamalıdır. Sadece öğrencinin de değil. 95 milyonun barınma ve beslenme hakkını temin etmelidir. Asansörlerde kalıp hayatını yitiren, intihar eden öğrenciler, yurtların inanılmaz kötü koşulları düşünülünce, öğrencilerin talepleri çok insani. İnsanca yaşam için dile getirilen talepler bunlar” dedi.

İktidarın tefecilere 1 yılda 640 milyar faiz vereceğine insanca eğitim için gereken koşulları sağlaması gerektiğini vurgulayan Sarıbal, “Peki bu boşluğu nasıl doldurdular? Cemaatlerle, tarikatlerle. Onlar sizin yurt sorununuzu çözer. Sonra yoksul öğrencileri cemaatlere teslim ettiler. Yurt sorununu kendi tabanları üstünden bir örgütlenmeye dönüştürdüler. Peki başka? Okullara imam atadılar. Yurtlara imam atadılar. Evde sağlık sistemine imam atadılar. Depreme imam gönderdiler. Bu olacak iş değil” ifadelerini kullandı.

Sarıbal, depremin bir doğa olayı olduğunu ancak iktidarların yeterli tedbir almadığı için afete dönüştüğünü belirterek, “Deprem gerçektir, bu gerçeğe göre doğru yerlerde, doğru zamanda, doğru binalar yapmazsanız, inşaatı sadece kendi yandaşlarını zenginleştiren kar mekanizması olarak kullanırsanız, her türlü doğa olayının afete dönüşmesi söz konusu olur. Sonra da ‘doğal afet riski’ gibi bilimsel karşılığı olmayan bir tarif uydurursunuz. Sorun nedir? Sorun bu kanun tasarısının kendisidir. Bu tasarı yeni mülksüzleştirme, mülk gaspı programıdır. Yani afet iktidarın bizzat kendisidir. Afet 21 yıllık politikalardır. Afet Saray’dır” dedi.