DOLAR
32,2458
EURO
35,0218
ALTIN
2.483,72
BIST
10.591,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
27°C

“Osmangazi’den Cumhuriyet’e süreklilik ve Bursa”sempozyumu düzenlendi

“Osmangazi’den Cumhuriyet’e süreklilik ve Bursa”sempozyumu düzenlendi
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Osmangazi Belediyesi, Bursa Panorama Fetih Müzesi’nde “Osmangazi’den Cumhuriyet’e süreklilik ve Bursa” sempozyumu düzenlenledi.

Sempozyuma Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Prof. Dr. Vahdettin Engin, akademisyenler ve dinleyiciler katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Dündar, “Güzel bir günde, kültürel, edebiyat ve tarihe yönelik önemli bir konu için bir araya geldik. Bu vesileyle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyoruz. Tabii ki her kurum ve kuruluş bu yıla özel etkinlikler ve faaliyetler yapıyor. Osmangazi Belediyesi olarak, Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip birçok kurumumuzu bünyesinde barındırıyor. Bu da bizim kurumsal kimliğimizin ne kadar köklü olduğunu gösteriyor.

Cumhuriyetimiz ise son devletimiz. Yüz yaşında bir devlet olarak, her zaman daha iyiye, daha ileriye gitmek zorundayız. Bu nedenle, bu etkinliklerle geçmişi geleceğe taşıyarak, geçmişten öğrenerek, gelecek nesillere daha güçlü bir devlet bırakmak istiyoruz.

Osmangazi Belediyesi olarak, bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız faaliyetlerle hem ilçemizin ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de geçmişimizi yaşatarak kültürümüze sahip çıkıyoruz.
Sosyal ve kültürel faaliyetler, ilk bakışta kolay görünse de aslında en zor işlerdir. Osmangazi Belediyesi olarak, bu faaliyetleri kalıcı hale getirmek için çabalıyoruz. Bu çabamızın en önemli örneklerinden biri, bu etkinliklerin bir kitap halinde yayınlanmasıdır.

2009 yılında göreve geldiğimizden bu yana, bu etkinliklerin ve sempozyumların her zaman öncüsü olan başta Yusuf Hocam olmak üzere, tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onların yoğun çalışmaları sayesinde, 2009 yılında başlattığımız Fetih Dönemi Sempozyumu’nu başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi ise Nisan ayında Dördüncü Murat Sempozyumu’nu düzenlemeye hazırlanıyoruz. İnşallah bu sempozyumu da başarılı bir şekilde tamamlayacağız.

Bu vesileyle, Gönül Tekin ve Günay hocalarıma da teşekkür ediyorum. Onların sürekli destekleri sayesinde, bu etkinlikleri hayata geçirebiliyoruz.

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlik de, gelecek nesillere geçmişi aktarmak ve gelecek için yol göstermek amacıyla düzenlenen önemli bir etkinliktir. İnanıyorum ki, bu etkinlikten elde edeceğimiz bulgular, genç nesillere geçmişi daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.
Bu vesileyle, sizlere tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Sempozyumun sunumunu ise Prof. Dr. Vahdettin Engin yaptı. Sunumda Osmanlı tarihi, Cumhuriyet’in kurulduğu yıllar, Atatürk’ün hayatı ve günümüzdeki cumhuriyet konuları ele alındı.