Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

Şahinkayalı öğrenciler bu defa dünya zirvesinde

Şahinkayalı öğrenciler bu defa dünya zirvesinde
A+
A-

Şahinkaya Academy ve Hexagon Kampüs öğrencileri hazırlamış oldukları 3 ayrı proje ile dünyanın en büyük bilim proje olimpiyatları yarışması MOSTRATEC – Buca İMSEF’te iki dünya birinciliği ile bir dünya üçüncülüğü elde etti.

2 Dünya Birinciliği 1 Dünya Üçüncülüğü

Akademik ve sosyal başarıları ile adından sıkça söz ettiren Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları, 22-24 Kasım 2023 tarihleri arasında 20 ülkeden 576 finalist ve 40 bin projenin katılımıyla gerçekleşen Mostratec – Buca İMSEF Bilim Proje Olimpiyatları’nda 3 proje ile iki dünya birinciliği, bir dünya üçüncülüğü olmak üzere üç önemli derece elde etti.

Olimpiyatlar kapsamında “Tekerlekten Elektriğe” isimli projesi ile Fizik kategorisinde dünya birincisi olan Aknil ÖZDEMİR ve “Güvenli Yürüyüş” isimli projeleri ile Enerji ve Mühendislik kategorisinde dünya birincisi olan Efe CEYLAN, Toprak Efe PEHLİVAN ve Berk KÖPRÜCÜOĞLU altın madalyanın sahibi olurken, “Yüzeydeki Partiküllerin Dinamik Kontakt Açılarıyla Değerlendirilmesi ve Maskelerin Optimizasyonu” isimli projeleri ile Burak Baki BERKER ve Efe ÜNAL ise dünya üçüncüsü olarak Şahinkaya bayrağını bir kez daha zirvede dalgalandırdılar.

Şahinkaya Öğrencileri 2024’de İngiltere, Çin, Amerika ve Brezilya’da

Altın madalya kazanan öğrenciler 2024 yılında Londra’da gerçekleşecek olan ve 70 ülkeden, 500 genç bilim insanının katılacağı “London International Youth Science Forum” etkinliğinde finalist olmaya hak kazandı. Bunun yanı sıra, 2023 yılında on milyon Çinli öğrencinin başvurduğu finalde ise 400 öğrencinin yarıştığı ve Çin dışından yalnızca 100 finalistin davet edildiği proje yarışması CASTIC’de 100 Uluslararası Bilimsel Proje arasına girerek 2024 yılında Çin’in Başkenti Pekin’de düzenlenecek yarışmada ülkemizi temsil edecek.

Yarışma kapsamında bronz madalya kazanan öğrenciler ise 2024 yılında MOSTRATEC yarışmasında uluslararası 20 proje arasına girerek ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya’da temsil etmeye hak kazandılar.

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya, “Akademik hayata verdiğimiz emek ve değer kadar sanattan spora, bilimden müziğe kadar birçok dalda öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya, sosyal hayatta da başarılı ve kendinden emin bireyler yetiştirmek için çok çalışıyoruz. Ülkemizin en prestijli yarışmalarında çok önemli başarılar elde eden öğrencilerimizi gördükçe yolumuzun ne kadar doğru olduğunu görüyor ve kıvanç duyuyoruz. Bir kez daha başarılarıyla okulumuzun adını zirveye taşıyan tüm öğrencilerimizi ve Proje Danışmanları, Bilim Bölüm Başkanımız Hakan Özkaynak’ı yürekten kutluyor, ailelerine ise desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.