Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Satranç Tutkunları Cumhuriyet’in 100. Yılını Turnuvayla Kutladı

Satranç Tutkunları Cumhuriyet’in 100. Yılını Turnuvayla Kutladı
A+
A-

Spor kenti Nilüfer, üç gün sürecek satranç maratonuna ev sahipliği yapıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu ile Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciği organizasyonu ve Nilüfer Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen satranç turnuvasına, çeşitli yaş gruplarından 300 sporcu katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuva, Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla gerçekleştiriliyor.

Bursa Akademik Odalar Birliği salonlarında gerçekleşen turnuvanın başlangıç hamlesini, Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Durak yaptı. İlk günden büyük heyecana sahne olan turnuvada sporcular, rakiplerini yenebilmek için büyük çaba sarf etti.

8 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ile üst düzey oyuncuların yer aldığı A, B ve C kategorilerinde gerçekleştirilen turnuvanın sonuçları, sporcuların Türkiye ve Avrupa’daki sıralamalarına da etki edecek. Turnuvada dereceye girenler, 12 Kasım Pazar günü düzenlenecek törende ödüllendirilecek.

Turnuvaya katılan sporcular, bu yılki turnuvanın Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla gerçekleştirilmesinin kendilerini daha da motive ettiğini ifade ettiler.

Turnuvanın organizasyon komitesi ise, turnuvaya katılan tüm sporculara ve destek veren kurumlara teşekkür etti.