DOLAR
32,3275
EURO
34,4808
ALTIN
2.393,12
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
19°C

Sedat Yalçın sosyal projelerini anlattı

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısının 2.’sini geniş bir katılımla gerçekleştirdi

Sedat Yalçın sosyal projelerini anlattı
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Sosyal Politikalar ve Projelerinden bahsetti. Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı’nın da katıldığı toplantıda Sedat Yalçın, Anayasa’nın 2.maddesine atıfta bulunarak tüm kurumların kendi bünyelerinde sosyal boyutu ele almaları gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sosyal politikalara dair kapsamlı projelerini açıkladı. Toplantıda, dezavantajlı grupların desteklenmesi, sosyal adaletin sağlanması ve şehrin tüm sakinlerinin refahının artırılması için yapılması planlanan çalışmalar detaylı bir şekilde paylaşıldı.


Kadınlara Yönelik Güçlü Destek: Yalçın, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede daha gelişmiş uygulamalar başlatacaklarını ve kadınların her zaman destek alabileceklerini vurguladı. Sıcak Yuva Merkezleri kurarak güvenlik, gelir ve yaşam konularında çalışmalar yapacaklarını ve kadın girişimciliğini destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.


Gençlere Nitelikli Zaman ve Fırsat Eşitliği: Gençlerin nitelikli zaman kullanımını artırmak için Genç Refah Kart uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Yalçın, gençlere ulaşım, barınma ve kira desteği de sağlayacaklarını söyledi. Meslek-Teknik ve Temel Bilimler Liseleri kurmayı ve gençlerin meslek sahibi olmalarını amaçladıklarını da açıkladı.

Yaşlı ve Emeklilere Önem Veren Yaklaşım: Yaşlı ve emeklilerin kendi sosyal alanlarından kopmadan sosyal hayatın içinde aktif olabilecekleri çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Yalçın, Mahalle Huzur Konakları inşa edeceklerini ve Uluslararası Termal Sağlık Köyleri kurarak yaşlılara öncelik tanıyacaklarını da belirtti.

Eğitime ve Engellilere Yatırım: Yalçın, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırıp Tam Gün Kreş Hizmeti sağlayacaklarını ve Kız Çocukları Eğitimi Fonu kuracaklarını da söyledi. Engellilerin hayatın içerisine katılımını sağlamak için projeler geliştirdiklerini ve Bursa Engelliler İstihdam ve Üretim Vakfı kuracaklarını da açıkladı.


Fırınlara Bedava Un, Suya İndirim

Sosyal Koruma Planları hakkında da bilgiler veren Yalçın, gelirleri açlık sınırının altında olan ailelerin izlenmesi ve bu süreçten çıkmalarını destekleyeceğini açıklayarak; “Suya %40 İndirim getireceğiz. Fırınlara Bedava Un vereceğiz. Ayrıca üniversite öğrencilerine Yemek İndirim Kartı, okul öğrencilerine Tam Gün Ücretsiz Yemek Hizmeti vereceğiz. Emekli ve yaşlılar için İndirimli Kart Uygulamaları iyileştirilecek, mülkiyeti belediyeye ait olan kiralık sosyal konut kullanımında ihtiyaç sahiplerine öncelik vererek Kira Yardımında bulunacağız. Bununla birlikte kentsel dönüşüm İnşaat Maliyet Desteği ve Öğrenci Evlerine Kira Desteği de projelerimiz arasında yer alıyor.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.