DOLAR
32,3407
EURO
34,8101
ALTIN
2.396,46
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Siirt’te fıstık işletmesinde hijyen skandalı

Siirt’te fıstık işletmesinde hijyen skandalı
A+
A-

Siirt’te bir fıstık deposunda, kimliği belirsiz bir kişinin fıstıkların arasına girip yüzdüğü ve kabukları fıstıkların üzerine tükürdüğü görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı soruşturma başlattı.

Olay, Siirt merkez Akyamaç köyündeki bir fıstık deposunda meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, depoya girerek fıstıkların arasına girdi. Bacadan akan fıstıkların arasında yüzen kişi, daha sonra ayırdığı kabukları fıstıkların üzerine tükürdü. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntüler sosyal medyada yayınlandıktan sonra büyük tepki topladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kolluk kuvvetlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldığı ve görüntülerdeki şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, “Ayrıca depo sahibi diğer şüphelinin yakalanması için de kolluk kuvvetlerince başlatılan çalışmalar devam etmektedir.

Bunların yanı sıra Siirt merkez Akyamaç köyünde olduğu belirlenen depoda Cumhuriyet savcılığının izniyle arama yapılmış, depodaki yaklaşık 2 ton fıstığa yasal süreç ve teknik çalışmalar sonuçlanıncaya kadar el konulmuştur.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından görüntülerin kaydedildiği fıstık deposunun sahibine idari para cezası uygulanmıştır.

Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürdürülmekte olup halk sağlığını riske atanlar ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.