DOLAR
32,2828
EURO
34,6228
ALTIN
2.409,35
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Staj ve çıraklık mağdurları Kartal’da buluştu

Türkiye’nin 81 ilinden gelen staj ve çıraklık mağdurları, Kartal’da bir araya geldi. Mağdurlar, hükümetten mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

Staj ve çıraklık mağdurları Kartal’da buluştu
A+
A-

Türkiye’nin 81 ilinden gelen staj ve çıraklık mağdurları, Kartal’da bir araya geldi. Mağdurlar, hükümetten mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

Türkiye’nin 81 ilinden gelen staj ve çıraklık mağdurları, Kartal Meydanı’nda bir araya geldi. ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’, ‘staja adalet’ sloganlarıyla taleplerini dile getiren mağdurlar, hükümetten mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, mitingde yaptığı konuşmada, “Bizim ana talebimiz staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesidir. Bu mağduriyetin giderilmesi için de bir yasal düzenleme gerekiyor. Biz stajyer ve çıraklar olarak inanıyoruz ki bizim mağduriyetimiz yerel seçime kadar giderilecek. Yerel seçime kadar bir kanun beklentimiz var” dedi.

Bursa Staj Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tuncay ise, “Bizler 3308 yasası sosyal sigortalar 4A tescil mağdurları olarak sesimizi devlet büyüklerimize duyurmak için mücadelemizin ve mağduriyetimizin giderilmesi tüm gücümüzde çalışıyoruz. Hakkımızı alana kadar da mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tuncay, mağduriyetlerinin 3308 Sayılı Kanun kapsamında işletmelere zorunlu olarak çalışmaya gönderilen stajyer ve çırakların o günkü sigorta girişlerinin bugün sigorta girişi olarak kabul edilmemesinden kaynaklandığını belirterek, “Bize ‘sizin sigortanız başladı’ denildi, ellerimize birer sigorta kartı verildi ama bugün itibariyle bunların işe girişleri geçersiz. Arkadaki numara geçerli hala aynı numarayla işlem görüyoruz ama kartın önündeki işe giriş tarihi geçersiz” dedi.

Mağdurların talepleri şu şekilde:

  • Sigorta başlangıç tarihlerinin 3308 Sayılı Kanun kapsamında verilen sigorta kartlarındaki tarihler olarak kabul edilmesi
  • O dönem içerisindeki sigorta primlerinin mağdurlar tarafından ödenmesi
ETİKETLER: