DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

TBMM’de sandalye dağılımı değişti: Milletvekili sayısı 600’den 592’ye düştü

TBMM’de son dönemde yaşanan istifalar, vefatlar ve görev değişiklikleriyle birlikte toplam milletvekili sayısı 600’den 592’ye indi. Gelecek Partisi’nden üç milletvekilinin ayrılmasıyla bağımsız milletvekili sayısı 14’e yükseldi.

Giriş: 21.07.2025 13:04
Paylaş
TBMM’de sandalye dağılımı değişti: Milletvekili sayısı 600’den 592’ye düştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekili dağılımı, son haftalarda yaşanan gelişmelerle birlikte değişti. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekilleri Doğan Demir, İsa Mesih Şahin ve Selim Temurci’nin partilerinden istifa etmeleriyle bağımsız milletvekili sayısı 14’e çıktı.

Diğer yandan, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatları ile Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesi TBMM’deki toplam sayıyı etkiledi.

Ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un bakan olarak atanması, CHP’den seçilerek belediye başkanı olan Burcu Köksal, Abdurrahman Tutdere, Hasan Baltacı ve Ahmet Önal’ın da milletvekilliğinden ayrılmasıyla birlikte TBMM’deki milletvekili sayısı 600’den 592’ye düştü.

İşte TBMM’de güncel sandalye dağılımı (21 Temmuz 2025 itibarıyla):

  • Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti): 272

  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP): 135

  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti): 56

  • Milliyetçi Hareket Partisi (MHP): 47

  • İYİ Parti: 29

  • Yeni Yol Partisi: 21

  • Bağımsız: 14

  • Yeniden Refah Partisi (YRP): 4

  • Hür Dava Partisi (HÜDA PAR): 4

  • Türkiye İşçi Partisi (TİP): 3

  • Demokratik Bölgeler Partisi (DBP): 2

  • Emek Partisi (EMEP): 2

  • Saadet Partisi (SP): 1

  • Demokratik Sol Parti (DSP): 1

  • Demokrat Parti (DP): 1

Toplam milletvekili sayısı: 592

TBMM'deki değişikliklerin önümüzdeki siyasi denklemlere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar

Haber Arama