DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Türk-Alman Kadınlar Derneği, 30. yılını kutladı

Türk-Alman Kadınlar Derneği, 30. yılını kutladı
A+
A-

Nürnberg Türk Kadınlar Kulübü, kuruluşunun 30. yılını kutladı. Kulüp başkanı Suzan Menzel, açılış konuşmasında kulübün kuruluş amacını ve bugüne kadarki çalışmalarını anlattı.

Nürnberg Türk Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’nin de katıldığı programda konuşan Menzel, kulübün kuruluşunun, o dönemki Türk Başkonsolosu’nun eşinin, Türk ve Alman kadınlarının bir araya gelerek önyargılarla mücadele etmek istemesi üzerine gerçekleştiğini söyledi. Kulübün kuruluşunda, Almanya’da yaşayan Türk kadınlarının yaşamını belirleyen konuların, yabancılaştırma etiketleri etrafında döndüğünün fark edildiğini belirten Menzel, bu nedenle kulübün, karşılıklı önyargılarla mücadele etmeye odaklandığını ifade etti.

Menzel, kulübün bugüne kadarki çalışmalarında, kültürel seyahatlerde, müzik, edebi ve sinema etkinliklerinde bir araya gelerek kadınların kaynaşmasına ve karşılıklı anlayışını artırmaya yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Ayrıca, evrensel insan haklarına, özellikle de kadın ve çocuk haklarına destek olmak amacıyla çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Menzel, şiddetle mücadeleye de önem verdiklerini vurguladı.

Menzel, konuşmasında ayrıca, son dönemde yaşanan savaşlar ve şiddet olaylarına da değindi. Savaşların ve şiddetin hepimizi ilgilendirdiğini söyleyen Menzel, “Şiddete Hayır!” diyoruz. Antisemitizme ve her türlü ırkçılığa karşıyız” dedi.

Menzel, konuşmasını Yunus Emre’nin dizeleriyle sonlandırdı:

“Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.”