DOLAR
32,3824
EURO
34,7587
ALTIN
2.410,92
BIST
10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Türkiye ve İtalya, Euro 2032’nin ortak ev sahibi olacak

Türkiye ve İtalya, Euro 2032’nin ortak ev sahibi olacak
A+
A-

UEFA, yaptığı açıklamada, Türkiye ve İtalya’nın ev sahipliği teklifinin, güçlü altyapıları, finansal güçleri ve futbola olan tutkuları nedeniyle seçildiğini belirtti.

Euro 2032, Türkiye ve İtalya’da toplam 10 şehirde düzenlenecek. İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda 10’ar şehir seçmişti. Ortak adaylığın resmi olarak açıklanmasının ardından ise iki ülke federasyonları maçların ülkelerinde oynanacağı 5’er şehir belirleyecek.

Türkiye, daha önce 7 kez Avrupa Şampiyonasına aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen bir ülke. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı ilk büyük futbol turnuvası olacak.

Türkiye için önemli bir fırsat

Türkiye ve İtalya’nın ortak ev sahipliği yapması, iki ülke için de önemli bir fırsat olacak. Turnuva, Türkiye’nin futboldaki gelişimini ve İtalya’nın futboldaki gücünü dünyaya gösterecek.

Türkiye’de futbol, son yıllarda önemli bir gelişme gösterdi. A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplarda yer aldı ve 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası’na direkt olarak katılmaya hak kazandı. Ayrıca, Süper Lig de dünyanın en önemli liglerinden biri haline geldi.

İtalya ise, dünyanın en başarılı futbol ülkelerinden biri. İtalya Milli Takımı, 4 kez Avrupa Şampiyonası’nı kazandı. Ayrıca, Serie A da dünyanın en iyi liglerinden biri olarak kabul ediliyor.

Turnuva 2032 Haziran-Temmuz aylarında düzenlenecek

Euro 2032, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra düzenlenecek. Turnuva, 2032 Haziran-Temmuz aylarında düzenlenecek.

ETİKETLER: , , ,