DOLAR
32,2615
EURO
34,7597
ALTIN
2.400,08
BIST
10.164,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C

Türkiye’nin dört bir yanından 31 koro, Bursa’da buluşuyor

Türkiye’nin dört bir yanından 31 koro, Bursa’da buluşuyor

Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılında, Koro Kültürü Derneği’nin düzenlediği Korolar Maratonu’na ev sahipliği yapıyor. 13-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, Türkiye’nin farklı şehirlerinden 31 koro, Bursalılara unutulmaz bir müzik şöleni sunacak.

Çeşitli yaş gruplarından koroların yer alacağı maratonda; gerek yapılanmalarıyla gerek seslendirdikleri farklı özellikteki eserlerle, Türkiye koro müziğinin farklı renkleri Bursa’da bir araya gelecek. Çocuklar, gençler ve yetişkinlerden oluşan korolar, kadın korosu, oda korosu, vokal grupları gibi farklı türlerde eserleri seslendirecek.

Maratonun açılış konseri, 13 Ekim Cuma akşamı Merinos AKKM’de gerçekleştirilecek. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun da yer alacağı konserde, Cumhuriyet tarihinin en güzel marşları ve 100. yıl için özel bestelenmiş marşlar seslendirilecek.

Açılışın ardından 14-15 Ekim tarihlerinde de maratona katılan korolar, Nazım Hikmet Kültürevi’nde konserler verecek. Konserler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca, koro müziğine katkı sağlayan birçok isim de Bursa’da olacak. Suna Çevik, Hasan Uçarsu, Burak Onur Erdem, Başak Doğan ve Pınar Çanakçı Çavdur’un katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, koro müziğine ilgi duyan herkese açık olacak.