DOLAR
32,2264
EURO
34,7585
ALTIN
2.445,30
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Açık
23°C

Türkiye’nin üreten kadınları buluştu

 Türkiye’nin kuruluşundan kurtuluşuna ve büyümesine her zaman büyük katkı veren Türk kadını, Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla bir araya geldi.

Türkiye’nin üreten kadınları buluştu
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nda 30 kadın kooperatifi ve 25 kadın derneği, el emeklerini sergiledi.

Cumhuriyet’in 100. yılında düzenlenen buluşmaya, TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, meclis üyeleri, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5-6 yıl önce Bursa’da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 3 tane, Ticaret Bakanlığı’na bağlı 4 tane kadın kooperatifinin bulunduğunu, ancak bu sayısının toplamda 48’e ulaştığını belirtti.

Aktaş, “Bursa’nın artık çok çalışkan gayretli ve üretken sanayici, iş insanı ve kooperatiflerde kadınları var. Bu buluşma, sadece bir sergi ve satış organizasyonu değil, aynı zamanda bir aile, bir toplum olarak bir araya gelmenin, dayanışmanın ve birbirimize destek olmanın bir ifadesidir. Kooperatifler her durumda kadınlar için bir etkileşim, fırsatlara erişim ve dayanışma imkânı sağlamaktadır. Ayrıca yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde yoksulluğun azaltılmasında ve kadınların iş gücüne katılımlarının arttırılmasında önemli çözüm araçlarından biridir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daha ne kadar destek verebiliriz, daha ne dokunuşlar yapabiliriz hesabıyla hareket ediyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 17 ilçede faaliyet gösteren kadın kooperatif ve derneklerini ziyaret ederek onların görüş ve taleplerini dinlediklerini anlatan Başkan Aktaş, yer tahsisinden üretim malzemelerinin teminine, masa, sandalye ve çevre düzeni ihtiyaçlarının giderilmesinden salça makinesi, kurutma fırını, derin dondurucu, hamur yoğurma makinesi, hamur açma makinesi, erişte kesme makinesi, soğuk pres makinesi gibi birçok ekipman desteği verildiğini söyledi.

Başkan Aktaş, “Bugün de kadın kooperatiflerinin bilinirliğini artırmak ve kooperatiflere ilgi duyan kadınları sürece dâhil edebilmek amacıyla ikinci buluşmamızı düzenliyoruz. Bu etkinlik sadece birkaç gün sürecek olsa da, burada başlayan dayanışma ve iş birlikleriyle geleceğe uzanan güçlü bağlar kuracağınızı düşünüyorum. Bizler pandemi sürecinde İstanbul’daki toptancılardan alışverişler yapmadık. Kadın kooperatiflerimiz özel izinlerle ekstradan mesailer yaptı. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 13 bin çalışanı var. Her yıl başında onlara erzak dağıtımı yapıyoruz. Yaklaşık 8-10 milyonluk bir bütçe. Bu sene 13 bin personelimizin erzak ihtiyacını kadın kooperatiflerimizden temin edeceğimizi ilan ediyorum. Her başarının bir başlangıç hikayesi vardır. Bizler artık Türkiye’yi de aşıp dünyaya rol model olacak hamleler yapmalıyız. Bütün dünyaya, Bursa’nın lezzetli, bereketli ürünlerini ve el işlerini ulaştırmalıyız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve bereketli bir buluşma olmasını diliyorum” diye konuştu.

TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop ise, “Bursa’nın kadın kooperatiflerinin çalışması bakımından örnek teşkil ediyor. Programda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Başka şehirlere de buradaki faaliyetleri örnek almasını tavsiye ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına kadın kooperatifi üyeleri tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop’a ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a hediye takdim edildi. Açılış kurdelesini kesen Başkan Aktaş ve protokol üyeleri tek tek stantları gezerek, üretici kadınlardan üretimleri hakkında bilgi aldı.

Üç boyunca sürecek olan Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nda, iş hayatında başarılı olmuş kadınların yer aldığı söyleşiler, konserler, DJ performansı ve Alişan konseri düzenlenecek.