Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkoğlu’ndan Büyük STK Buluşması

İyi Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu Nev-i Çeşnide düzenlenen programda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) bir araya geldi.

Türkoğlu’ndan Büyük STK Buluşması
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Programa, İyi Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve İyi Parti İl Başkan Yardımcıları, İyi Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu, İyi Parti Belediye Başkan adayları ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

İyi Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu konuşmasında, “STK’ların toplumda önemli bir rol oynadığını ve Bursa’nın kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. STK’larla iş birliği yaparak Bursa’yı daha iyi bir şehir yapmak için çalışacaklarını vurgulayan Hasanoğlu, ” Toplumun güvenlikleri açısından, kamu kurumu ve siyasi partilerden bağımsız, kar amacı gütmeyen, tamamen gönüllülük esasına dayalı Merkez Otorite’yle toplum arasında köprü görevi üstlenen, özellikle de Bursa’da çok önemli bir görev üstlenmekteyiz. Siz saygıdeğer sivil toplum kuruluşları, başkan ve yöneticileri, iyi belediyecilik anlayışıyla Bursa’yı yönetmek için çıktığımız yolda sizlere anlatabilmek ve sizlerin aracılığınızla Bursa’nın iki milyon üç yüz elli bin seçmenine ulaşmak için bu toplantıda bir araya geldik.” İfadelerini kullandı.

Hasanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben sözlerimi çok fazla uzatmak istemiyorum. Ama az sonra sizlere Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Selçuk Türkoğlu hitap edecek. Konuyla ilgili gündemle ilgili konulara değinecek. Bursa’nın özellikle son yirmi yılda yerel yönetim bazında kaybettiği tüm kazanımlarını tekrar kazandırmak için beş Mart Salı günü yüzün üzerinde projeyle proje lansmanımızı yapmış olacağız. “dedi.

Hasanoğlu, toplantıda ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinde İyi Parti’nin Bursa’daki belediye başkan adaylarını da tanıttı.

İyi Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu projelerini anattığı programda, ” Biz bu sivil toplum kuruluşlarımızı yalnızca seçim zamanlarında değil ben hem geçmiş dönem İl Başkanlığımız zamanında ve onun öte. önceden ııı sendikal mücadele zamanında, sivil toplum kuruluşlarında görev aldığımız zamanlarda da defaten ziyaret etmiştim. Ve yine de edeceğiz. Ama bir. onları burada misafir ederek bir sofrada bir araya gelip meramlarımızı anlatmak istedik. Önce yaşanabilir Bursa için. Bir vizyon ortaya koyacağız.Bir Nisan gününden başlayarak bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir Bursa için seferber olacağız. Yönetme yetkisini aldığımız ilk gün hemşerilerimizle el ele vererek havamıza, suyumuza, doğamıza zarar veren tüm kişi ve gruplarıyla mücadele edeceğiz. Iyi belediyecilik vizyonumuz çerçevesinde insan ve çevre odaklı sürdürülebilir kentleşme anlayışımız ile şehrimize yaşayan ve yaşatan bir Bursa inşa edeceğiz. Kentsel çevre kalitesini doğrudan etkileyen, doğal kaynak tüketimi, toprak kullanımı ile atık ve emisyon yönetimi konularında sürekli takip ve iyileştirmeye dayalı önleyici, hafifletici, telafi edici yönetim modeli uygulamaya koyacağız. Şehirlerimizdeki sosyo ekonomik farklılıkları insanlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alan birbiriyle entegre yeni nesil alt ve üst yapıyı süratle hayata geçireceğiz. Yönetimi devralır almaz iklim krizine karşı kentsel direnç oluşturmak için adaptasyon ve sürdürebilir politikalarımızı hazırlık, eylem, revizyon döngüsü içerisinde tavizsiz uygulayacağız. Bu kapsamda krizi izleme, kontrol ve uyarı sistemlerini geliştireceğiz. Dere yataklarındaki betonlaşma uygulamalarına son vererek doğal ekosistem kriterlerini bir arada bulunduran su akış koridorlarını oluşturacağız. Yeniden yeşil Bursa projemizi de süratle hayata geçireceğiz. Yeşil Bursa deyince sadece yol kenarlarına ağaç ya da eldeki avuçtaki sınırlı sayıda yeşil bölgeyi park, bahçe yapıp icraat diye pazarlamaktan bahsetmiyorum.”dedi.

Selçuk Türkoğlu: “Bursa Sahipsiz, Unutulmuş Bir Şehir!”

İyi Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Nilüfer ve Kestel’de hava kirliliğinin boyutlarını eleştirerek, “Bursa sahipsiz, unutulmuş bir şehir” dedi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hava kirliliği sınır değerlerini hatırlatarak, Nilüfer’de 360 günün 200 gününde, Kestel’de ise 300 gün hava kirliliği olduğunu söyledi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Türkoğlu, “Normalin yedi buçuk katı kirlilik oranıyla Bursa’da nefes almak bile zorlaştı” dedi.

Bursa’nın sahipsiz bir şehir olduğunu savunan Türkoğlu, “Bursa’nın sorunlarına çözüm üretmek için buradayız. Hava kirliliği, trafik sorunu, yeşil alan eksikliği gibi birçok sorunu çözmek için projelerimiz hazır” diye konuştu.

Bursa’nın Ankara’dan Görünmediğini Söyledi

Türkoğlu, Bursa’nın Ankara’dan görünmediğini ve bu nedenle gerekli yatırımları alamadığını da savundu. 2016 yılında hızlı trene binme sözü verildiğini hatırlatan Türkoğlu, “Hızlı tren nerede? Sivas’a giden gitsin, biz de buna itirazımız yok. Ama Bursa’ya da hızlı tren gelmeli” dedi.

Hak Arayan Bir Deli Arıyorsanız Benim

Hak arayan ve mücadele eden bir lider olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Bursalılar Bursa’nın hakkını arayacak, bunun için mücadele edecek bir lider arıyorsa o benim. Verin bana yetkiyi, bakın nasıl aranır, görün” dedi.


Çataltepe Cenazesini Kaldıracağız

Çataltepe’de bulunan ve şehrin siluetini bozan cenazesini kaldıracaklarını da sözlerine ekleyen Türkoğlu, “Allah nasip ederse devri iktidarımızda Çataltepe cenazesini kaldıracağız” dedi.

Adil Bir Yarış İstiyoruz

Türkoğlu, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la adil bir şekilde yarışmak istediğini de vurguladı. Aktaş’ın imkanlarının çok daha fazla olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğini aldığını belirten Türkoğlu, “Ben elli gündür sahada çalışıyorum. Kendi imkanlarımızla broşür, afiş ve bayrak bastırıyoruz. Bir tane otobüsümüz var, onu gezdiriyoruz. Ama Sayın Aktaş her yeri resimleriyle doldurmuş. Bu adil bir yarış değil” dedi.

Bursa’yı Hak ettiği Yere Taşıyacağız

Bursa’yı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyleyen Türkoğlu, “Bursa’nın sorunlarını çözmek için bütün enerjimizi ortaya koyacağız. Bursa’yı daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışacağız. ” dedi.