DOLAR
32,2418
EURO
34,8025
ALTIN
2.416,55
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Uludağ Gazetesi, Almanya Münih Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti

Uludağ Gazetesi, Almanya Münih Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti
A+
A-

Bursa ULUDAĞ GAZETESİ olarak, Almanya MÜNİH BAŞKONSOLOSU Sn. Sualp ERDOĞAN‘ı makamında ziyaret ettik. Doğrusu Türkiye’den kilometrelerce uzak Türk toprağında olmak güzeldi. Hele Münih Konsolosluğu’nun Münih’in en merkezi yerinde yerleşik olması, Binanın 60 yıllık tarihinde Rahmetli İhsan Sabri Çağlayangil’in zamanında yapılmış olması bir başka gururdu. Erdoğan’ın Münih’te yaklaşık 300 bin Türk vatandaşımıza hizmeti ve heyecanı bir başka gözlemimizdi.

Konsoloslukta verilen hizmetler arasında Çalışma Ateşeliği ve Eğitim Ateşeliği görevini üstlenen genç ve dinamik arkadaşların görev yapıyor olması da Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmetlerinden sadece ikisiydi. Özellikle Eğitim Ateşeliğini yürüten Akın Bey’den Almanya’dan Türkiye’ye eğitim amaçlı gelebilecek öğrencilerimizin, farklı alternatiflerle ve özellikle Devlet desteğiyle Burs imkanının olduğunu öğrenmek, ülkemizdeki gençlerin hayali olan Yurt Dışında Eğitim konusunda oldukça farklı imkanların olduğunu bilmek Almanya’da “BİZDE VARIZ” mesajını çok net veriyordu. Başkonsolos Sualp ERDOĞAN‘ın makamına hakimiyeti, yıllar süren Almanya tecrübesi ile oldukça rahat anlatımı, ilgisi ve güleryüzü “Vatan Toparğında” olduğunuzu fazlasıyla hissetirdi. Hele Türk Kahvesi’nin sıcak dostluğa dönüşen etkisi, dışarıdan zırhlara bürünmüş binanın içinde ne kadar güvende olduğunuzu hissettiriyordu. Kendilerine nazik misafirperverlikleri ve değerli fikirleri için teşekkür eder, bu makamdaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil eden genç ve dinamik diplomatlarımıza teşekkürü borç biliriz…. Başarılarının ve samimiyetlerinin devamı dileğiyle..