Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Vaka sayılarının patlaması sonrasında okullar tatil edildi

Vaka sayılarının patlaması sonrasında okullar tatil edildi
A+
A-

Pakistan’ın Pencap eyaletinde, özellikle çocuklarda görülen ve kırmızı göz olarak bilinen konjonktivit hastalığı, salgın haline geldi. Eyalet Sağlık Yetkilileri, son bir haftada 40 binden fazla vaka tespit edildiğini açıkladı.

Gözün beyaz kısmında oluşan iltihaplanma olan konjonktivit, gözlerde kızarıklık, yanma, kaşıntı ve akıntıya neden oluyor. Hastalık, bulaşıcı olduğu için özellikle okullarda hızlı bir şekilde yayılıyor.

Pencap Eyalet Valiliği, hastalığın yayılmasını önlemek için tüm okulların Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini duyurdu. Eyalet Geçici Bakanı Mohsin Naqvi, bir okulda yaptığı ziyarette, durumun “şok edici” olduğunu ve neredeyse her sınıfta 5-6 çocuğun hastalıktan muzdarip olduğunu söyledi.

Eyalet Sağlık Yetkilileri, bir gün içerisinde 13 bin yeni vaka tespit edildiğini, bir hafta içerisinde de 40 binden fazla vaka olduğunu açıkladı. Eylül ayında toplamda 86 bin 133 kırmızı göz vakası olduğu kaydedildi.