DOLAR
32,2254
EURO
34,7252
ALTIN
2.442,94
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C

Yıldırım’da yeşil dönüşüm: Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi

Yıldırım Belediyesi, Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi ile kendi enerjisini üretecek ve peyzaj sulamalarını yağmur sularından sağlayacak.

Yıldırım’da yeşil dönüşüm: Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi

Yıldırım Belediyesi, Ulus Mahallesi’nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi ile çevre dostu bir yaşam alanı inşa ediyor. Proje kapsamında, ortak kullanım alanlarında kullanılan elektriğin bir bölümü güneş enerjisinden sağlanacak, peyzaj sulamaları ise yağmur sularından yapılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Ulus Mahallesi’nde 12 bin 584 metrekarelik alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde, 4 blok, 284 konut ve 28 işyeri olmak üzere 312 bağımsız bölüm yer alacak. 291 araçlık otoparkı, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile tamamlandığında örnek bir yaşam alanı oluşturacak proje, çevre dostu özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, projenin çevre dostu olmasını hedeflediklerini belirterek, “Proje kapsamında yer alan ortak alanlarının aydınlatılması için kullanılacak elektriğin bir kısmını güneş enerjisinden sağlayacağız. Sulama için yağmur sularının toplanıp depolanacağı bir sistem geliştireceğiz. Yine projemiz elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için şarj istasyonları yer alacak” dedi.

Yılmaz, projenin örnek teşkil etmesi temennisinde bulunarak, “Bizim ‘Yeşil Dönüşüm’ diye adlandırdığımız projemiz bundan sonraki çalışmalara örnek teşkil edecek. Yıldırım’da hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinde çevre dostu yaklaşımı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.