DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Yıldırım’ın Zemin Yapısı İnceleniyor

Yıldırım’ın Zemin Yapısı İnceleniyor
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı olası depremin yıkıcı etkilerine karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla mikro bölgeleme çalışmaları yürütüyor. Yıldırım ilçesinde yaklaşık 6 bin 135 hektar alanı kapsayan çalışma ile sıvılaşma riski yüksek alanlar ve kentsel dönüşüme en uygun alanlar belirlenecek.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın birinci derece deprem kuşağında yer alması nedeniyle olası deprem riskini azaltmak için çeşitli projeler yürütüyor. Bu kapsamda, ilçelerde zemin yapısını inceleyen mikro bölgeleme çalışmaları da yapılıyor.

Yıldırım ilçesindeki mikro bölgeleme çalışması kapsamında, 20 metre derinliğinde 214 adet sondaj ve 10 metre derinliğinde 170 adet sondaj kuyusu, 300 adet sismik kırılma-masw, 300 adet mikrotremör çalışması yapılacak. Arazi çalışmaları tamamlandıktan sonra hazırlanan mikro bölgeleme etüt raporu onay için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım ilçesinin 1950 ve 60’lı yıllardan sonra yoğun göç alarak, kaçak yapılarla birlikte hormonlu bir şekilde büyüdüğünü ve imar planlarının da bu manada tam olarak oluşturulamadığını kaydetti. Olayı kısa vadede birkaç dönüşümle halletmekten ziyade Yıldırım’ın bütününde konuyu halletmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Tabi biz bir yerlerde dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. O dönüşümleri de lokal olarak yaptığımız jeolojik etütlerle devam ettiriyoruz. Ama fotoğrafın bütününü görmek istiyoruz. Büyükorhan ve 3 merkez ilçede mikro bölgeleme çalışmalarını daha önce tamamlamıştık. Şimdi de Yıldırım ilçemizdeki mikro bölgeleme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da ilçenin tamamını kapsayan bu mikro bölgeleme çalışmasına verdikleri destekler nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Yıldırım Belediyesi olarak yaptıkları tüm kentsel dönüşüm projelerinde zemin etütlerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Ama bu çalışma şehrin bütününü kapsaması bakımından çok önemli. Bundan sonraki süreçte yapılacak tüm dönüşüm projeleri bu çalışmalarla birlikte gerçekleştirilecek. Şu anda Yıldırım’ın 10’dan fazla noktasında gerek Büyükşehir tarafından gerekse bizim ve özel sektörün girişimleriyle birlikte dönüşüm çalışmaları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.