DOLAR
32,3549
EURO
34,7957
ALTIN
2.394,30
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Zafer Partisi İstanbul Depremine Karşı Önlemleri Açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul’u bekleyen büyük depreme karşı parti olarak alacakları önlemleri açıkladı.

Zafer Partisi İstanbul Depremine Karşı Önlemleri Açıkladı
A+
A-

Özdağ, “İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor ve biz bu depreme karşı hazırlıksız yakalanırsak büyük bir felaket yaşanabilir” dedi.

Özdağ, AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı boyunca İstanbul depremi için gerekli önlemleri almadığını savundu. “AK Parti ne 11 ilimizi yıkan büyük depremle ilgili gereken önlemleri aldı ne de yaklaşan İstanbul depremi ile ilgili gereken önlemleri aldı” diyen Özdağ, son 5 yılda İstanbul’u yöneten İmamoğlu’nun da depreme karşı herhangi bir adım atmadığını öne sürdü.

Zafer Partisi’nin İstanbul depremine karşı alacağı önlemler şunlar:

  • Yumuşak katlarda güçlendirme: Mevcut binalarda yumuşak katlarda güçlendirmeler yapılacak ve hızlı ve ucuz yöntemlerle binaların güçlendirilmesi sağlanacak.
  • Kamu binalarının güçlendirilmesi: Hastane, okul ve öğrenci yurdu gibi kamu binaları acil olarak güçlendirilecek.
  • Deprem sonrası yollar için önlem: Depremde kapanması muhtemel yollar için önceden simülasyonlar yapılacak ve yeni yollar açılacak.
  • Deprem sonrası yerleşim alanları: Deprem sonrası yerleşim alanları önceden tespit edilecek ve bu alanlarda su ve kanalizasyon altyapısı çalışmaları tamamlanacak.
  • AVM’lerin barınma ve gıda merkezi olarak kullanımı: Deprem sonrası AVM’lerin geçici barınma ve gıda merkezi olarak hizmet vermesi sağlanacak.
  • Arama kurtarma ekipman stoğu: Arama ve kurtarma çalışmaları için geniş bir ekipman stoğu oluşturulacak ve bu stoğu şehrin değişik yerlerine yerleştirilecek.
  • İstanbullulara arama-kurtarma eğitimi: Arama kurtarma çalışmalarına katılacak İstanbullulara belediye tarafından arama-kurtarma eğitimleri verilecek.

Özdağ, “İstanbul depremine karşı hazırlıklı olmak için zaman daralıyor. Biz Zafer Partisi olarak bu konuda gerekli tüm adımları atacağımıza ve İstanbul’u depreme hazır hale getireceğimize söz veriyoruz” dedi.