DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Zafer Partisi: Özdağ’a açılan soruşturma hukuksuz

Zafer Partisi: Özdağ’a açılan soruşturma hukuksuz
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Partiden yapılan açıklamada, Özdağ’ın suçlamaların hiçbirine konu olabilecek bir söyleminin olmadığı belirtildi.

Partinin avukatı Sevda Gül Tunçer tarafından yapılan açıklamada, Özdağ’ın bugüne kadar yazdığı 50’nin üzerinde kitapta, kurduğu Zafer Partisi’nin parti programında ve yaptığı konuşmalarda bu suçlamalara konu olabilecek hiçbir ifadenin bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, Özdağ’ın stratejik öngörü ve zekasıyla dünyada meydana gelebilecek hadiseleri ve onun ülkemize ve bulunduğumuz coğrafyaya etkilerinin neler olabileceğini yıllar öncesinden görerek bu konuları yazmış olduğu kitaplarla kamuoyunu bilgilendirme ve ülke yönetiminde söz sahibi olanları önceden uyarma gereğinin sonucu olarak da siyasete girdiği vurgulandı.

Özdağ’ın bulunduğu partilerde fikirlerinin kıymetini yeterince anlaşılamadığı ve bu nedenle son çare olarak kendi partisini kurduğu kaydedilen açıklamada, parti programının dört ana başlık altında belirlendiği ve bu krizlerin nasıl aşılabileceğinin sosyal medya organlarında kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Açılan soruşturma, gerek evrensel hukukun gerek Anayasa’mızın en temel insan hakları ve ilkelerinden olan ifade özgürlüğü, “Suç ve ceza kanunsuz olmaz!” ilkesinin ihlali olduğu, açıktır. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımızın savunduğu fikirler yalnızca kurmuş olduğu partinin, bir grubun yada bir ailenin yararına, onların iktidarının devamını sağlamaya yönelik olmayıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan ve hangi görüşte, hangi inançta olurlarsa olsunlar tüm Türk Milleti’nin güvenlik ve refahı ile bağımsızlığını sonsuza dek korunması mücadelesidir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Özdağ’ın hayatı boyunca bu suçlamalara veya Türk ceza kanunlarına dayanak olacak suç unsuruna rastlanmadığı vurgulanarak, “Sonuç olarak; milletimizin bedel ödeyerek bizlere emanet ettiği bu cennet vatanımızda torunlarımızı güvenli bir gelecekte büyütmenin temel şartı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi’nin Parti Programını milli bir gaye olarak benimseyip ona sımsıkı sarılmakta gören biz Zafer Partisi Genel İdare Kurulu üyeleri; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde Türk Milleti’nin üniter yapısının sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak korunması için Atatürk’ün izinde, Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ ‘ın yanında vatanımızı, milletimizi koruyacak ve onu ne pahasına olursa olsun savunacağız!” denildi.