DOLAR
32,3533
EURO
34,7324
ALTIN
2.406,41
BIST
10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

CHP Bursa Milletvekili Öztürk: “Öğrencilerin barınma hakkı engellenemez”

CHP Bursa Milletvekili Öztürk: “Öğrencilerin barınma hakkı engellenemez”
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Öztürk, yurtlarda yaşanan asansör kazalarının ardından öğrenci yurtlarında insanca yaşanabilir yurt talebiyle yapılan protestolarda bazı öğrencilerin yurttan çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığını belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, “KYK yurtlarında öğrencilerimizin sorunları üniversiteler açıldığı günden bu yana devam ediyor. İki haftada Aydın, Muş, Rize, Ordu ve Çorum’da olmak üzere 5 asansör kazası yaşandı, bu kazalarda öğrencilerimiz yaralandı ve üzülerek söylemek zorundayım ki 1 öğrencimizi bu kazalarda kaybettik. Ancak öğrencilerin barınma hakkını karşılamakla yükümlü olan, nitelikli, temiz ve güvenli olması beklenen KYK yurtlarında yaşanan sorunlar sadece asansör kazaları ile kalmıyor.” dedi.

Öğrencilerin barınma hakkını savunarak yurt koşullarının iyileştirilmesini talep ettiklerini belirten Öztürk, “Öğrencilerin sorunlarını dile getirmek için anayasal haklarından birini kullanarak ekim ayı başında başlattıkları protestolarla yurt yönetimini göreve çağırdılar. Bizler de öğrencilerin taleplerinin arkasında olarak protestolarında onları yalnız bırakmadık. Öğrencilerin taleplerini öğrencilerle belirleyerek yurt yönetimine ulaştırdık, görüşmelerde öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmesinin gerekliliğini aktardık.” diye konuştu.

Öztürk, protestolara katılan bazı öğrencilerin yurt yönetimi tarafından ‘yurttan çıkarma’ cezası ile karşı karşıya bırakıldığını öğrendiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin meşru gerekçelerle anayasal haklarını kullanarak gösterdikleri protestoları bahane ederek yurttan atılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmasını demokrasimiz ve özgür düşüncenin yuvası olarak gördüğümüz üniversitelerimiz adına üzüntüyle karşılıyoruz. Ve düşünce özgürlüğünün, merkezleri olması gereken üniversitelerde ve üniversitelilerin yaşam alanları olan yurtlarda önüne geçecek politikalardan, uygulamalardan derhal vazgeçilmesini istiyor, tekrar yaşanmaması için tüm Rektörlüklerin ve yurt müdürlüklerinin uyarılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öztürk, öğrencilerin bu süreçte yalnız bırakılmayacağını belirterek, “En temel hakları olan barınma hakları konusunda verdikleri haklı mücadelelerinde yanlarında olacağımızı belirterek, yurt yönetiminin hatalı ceza uygulamalarından vazgeçmesini istiyoruz.” dedi.

Öztürk, “Buradan, yurtlarında yaşadıkları sorunların çözümü için katıldıkları protestolar bahane edilerek yurttan atılma tehlikesi yaşayan, haklarında yurt yönetimi tarafından soruşturma açılmış tüm öğrencilerimizin hukuki olarak da yanlarında olacağımızın sözünü de veriyorum.” diyerek barınma hakkını savunan tüm üniversite öğrencilerinin yanında olmaya devam edeceğinin sözünü verdi.