Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Zafer Partisi: Türkiye, etnik bir cehenneme dönüşmemeli

Zafer Partisi: Türkiye, etnik bir cehenneme dönüşmemeli
A+
A-

Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Batur, Zafer Partisi’nin Cumhuriyet’in 100. yılını kutlama sorumluluğunu üstlendiğini ve bu doğrultuda çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirtti.

Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Batur’un açıklamalarına göre, genel seçimlerin ardından Türk siyaseti bir tür hayal kırıklığına ve rehavete sürüklendi. Ancak Zafer Partisi, bu dönemi bir duraksama değil, daha fazla çalışma dönemi olarak değerlendirmekte ve Cumhuriyet’in 100. yılını kutlama sorumluluğunu üstlenmektedir.

Batur, Cumhuriyet’in 100. yılını İstiklal Marşı’ndan bayramlara kadar, Türk gençlerine Atatürk ve mücadelesini anlatarak kutlamayı amaçladıklarını vurguladı. Bu doğrultuda, Lozan Barış Antlaşması Paneli düzenlediklerini ve Lozan’ın önemini ve psikolojik etkilerini Türk gençlerine anlattıklarını belirtti.

Ayrıca Zafer Partisi, 8-9 Ağustos tarihlerinde Çanakkale Kampı’nı düzenleyerek 57. Alay’ın yaşadıklarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığının ne kadar önemli olduğunu Türk gençliğine aktardı. Bu etkinlikle Kurtuluş Savaşı’nın zorluklarını ve şartlarını anlatmaya çalıştılar.

Zafer Partisi, 28 Ağustos’ta İnebolu’dan Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Bu yolun, Kurtuluş Savaşı’nda mühimmatın taşındığı, fedakarlıkla dolu bir yol olduğunu ve Türk gençlerine bu tarihi anlamı aktarmayı hedeflediler. Yürüyüş sırasında yaşanan zorluklar, Kurtuluş Savaşı’nın ne kadar büyük bir inançla kazanıldığını anlamalarına yardımcı oldu.

Açıklamaların devamında, Türkiye’nin siyasi partilerinin gelecek projeleri ve politikaları hakkında eleştirilerde bulunuldu. Altılı masanın mevcut durumu, CHP içindeki gelişmeler, saray cephesinin politikaları ve anayasa değişikliği tartışmalarına dikkat çekildi. Zafer Partisi, Türkiye’nin etnik bir cehenneme dönüşmemesi gerektiğini vurguladı ve “TÜRKİYE’Yİ BİR ETNİK CEHENNEME ÇEVİRMEYİN!” uyarısında bulundu.

Son olarak, bazı duyumların paylaşıldığı açıklamada, mafya örgütlerinin Afgan tetikçileri angaje ettiği ve askeri bir şirketin Afganları eğittiği iddiaları yer aldı. Bu duyumların araştırıldığı ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.