DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
28°C

Zaferin 107. yılında “Bir Devrimcinin Güncesi”

Zaferin 107. yılında “Bir Devrimcinin Güncesi”
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Şef ve besteci Orhan Şallıel’in, Fikret Kızılok’un albümünü senfonik düzenlemeleriyle sunduğu, solist ve anlatıcı Barbaros’un Atatürk’ün kendi kaleminden yazdığı anılarını paylaştığı “Bir Devrimcinin Güncesi”, Nilüfer Oda Orkestrası ve Nilüfer Çoksesli Koro eşliğinde Nilüferliler ile buluştu.

Nilüfer Belediyesi, Türk tarihinin en önemli destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi kaleminden anlattığı anılarını “Bir Devrimcinin Güncesi” adıyla albümleştiren Fikret Kızılok’un bu ölümsüz eseri, şef ve besteci Orhan Şallıel’in senfonik düzenlemesi, solist-anlatıcı Barbaros’un harika yorumu, Nilüfer Oda Orkestrası ve Nilüfer Çoksesli Koro eşliğinde Nilüfer’de yankılandı. Fethiye Kültür Merkezi’ndeki etkinliği Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ve salonu tıklım tıklım dolduran Nilüferliler, hayranlıkla izledi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Selanik’teki çocukluğundan başlayarak, askeri liseye nasıl yazıldığı, oradaki arkadaşları ile tanışarak dünya görüşünü nasıl oluşturduğu, askeri ataşeliği, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın ardından devrimleri nasıl planladığını anlattığı anılara, etkileyici yorumuyla bu kez, Barbaros hayat verdi. Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Nilüfer Oda Orkestrası ve Nilüfer Çoksesli Koro’nun harika performansıyla birleşen “Bir Devrimcinin Güncesi” izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından “Bir Devrimcinin Güncesi” ekibi, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, şef Orhan Şallıel, Barbaros, Nilüfer Oda Orkestrası Şefi Deniz Tan ve Nilüfer Çoksesli Korosu Şefi Zeynep Göknur Yıldız’a çiçek vererek, bütün ekibi performanslarından dolayı kutladı. Etkinlik, salonda yer alan herkesin “Gençlik Marşı”nı seslendirmesiyle sona erdi. 

ETİKETLER: