DOLAR
32,3592
EURO
34,7068
ALTIN
2.390,95
BIST
10.158,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

ABD, Türk SİHA’sını neden vurduğunu canlı yayında açıkladı

ABD, Türk SİHA’sını neden vurduğunu canlı yayında açıkladı

ABD’nin Suriye’de uçan Türk SİHA’sını düşürdüğünü açıklaması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcüsü Pat Ryder, SİHA’nın neden düşürüldüğüne yönelik soruya “Türk SİHA’sı ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yaklaşmıştı ve Amerikalı komutanlar tarafından tehdit olarak algılanması üzerine F-16 uçağıyla vurularak düşürüldü” yanıtını verdi.

Son günlerdeki yoğun gündemin yeni gelişmesi Haseke’de uçan bir Türk SİHA’sı ABD’ye ait F-16 uçağı tarafından vurularak düşürülmesi oldu. Gelişmeyi duyuran Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, canlı yayında neden böyle bir saldırı düzenlendiğine yönelik soruya “Türk SİHA’sı ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yaklaşmıştı ve Amerikalı komutanlar tarafından tehdit olarak algılanması üzerine F-16 uçağıyla vurularak düşürüldü” yanıtını verdi.

PENTAGON SÖZCÜSÜ SORULARI YANITLADI

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, Türkiye’ye ait insansız hava araçlarının Perşembe sabahı Suriye’nin kuzeyinde Haseke’de ABD askerlerinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta hava harekatı düzenlediğini söyledi.

“ABD’Lİ KOMUTANLAR TARAFINDAN TEHDİT OLARAK ALGILANDI”

Ryder, birkaç saat sonra insansız hava araçlarından birinin ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yaklaştığını ve Amerikalı komutanlar tarafından tehdit olarak algılanması üzerine F-16 uçağıyla vurularak düşürüldüğünü belirtti. Pentagon sözcüsü, “Türkiye’nin ABD güçlerini kasıtlı olarak hedef aldığına ilişkin bir gösterge yok” diye de ekledi.

SAVUNMA BAKANLARI TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Pat Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin’ın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le telefonda görüştüğünü ve iki bakan arasındaki görüşmenin verimli geçtiğini, iki bakanın bir daha benzer bir olayın yaşanmaması için çaba gösterileceğine ilişkin bir anlayışa vardıklarını söyledi.

GÖRÜŞMEDE SURİYE’DEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Güler tarafından, Türkiye’nin IŞİD’e karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade edildi.

GENELKURMAY BAŞKANLARI DA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr., bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ETİKETLER: , , , , ,