DOLAR
32,3825
EURO
34,7428
ALTIN
2.398,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl Belediyesi, yalın belediyecilik uygulamalarıyla 70 milyon TL tasarruf sağladı

İnegöl Belediyesi, yalın belediyecilik uygulamalarıyla 70 milyon TL tasarruf sağladı

İnegöl Belediyesi, 2020 yılında başlattığı yalın belediyecilik uygulamalarıyla ilk 3 yılda toplam 70 milyon TL tasarruf sağladı.

Yalın belediyecilik uygulamaları kapsamında, temizlik hizmetlerinden park ve bahçeler hizmetlerine, veterinerlik hizmetlerinden fen işleri hizmetlerine kadar tüm belediye birimlerinde kök sorun analizi yapılarak israfın önüne geçildi. Bu kapsamda, rota optimizasyonu ile akaryakıt harcamaları, yapılan iyileştirmeler ile personel gideri, kiralık araç maliyeti, araç bakım maliyeti, fazla mesai maliyeti gibi giderlerde önemli tasarruflar sağlandı. Ayrıca, e-tebligata geçiş, taşıma mudasının önlenmesi, tehlikesiz sanayi atıklarının alınması, yüklenici ödemeleri, kapı girişinin değiştirilmesi, harç ödemelerinde sms sistemine geçilmesi gibi uygulamalar ile de harcamaların önüne geçildi.

İnegöl Belediyesi’nin yalın belediyecilik uygulamaları, belediyenin kaynaklarını daha verimli kullanmaya ve vatandaş memnuniyetini artırmaya önemli katkılar sağladı. Uygulamalar sayesinde, belediyenin toplam giderlerinde 70 milyon TL’ye yakın tasarruf sağlanırken, hizmet kalitesi de önemli ölçüde arttı.