DOLAR
32,2499
EURO
35,0566
ALTIN
2.467,33
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
27°C

Anadolu Basını’nın sorunları TBMM gündeminde

Anadolu Basını’nın sorunları TBMM gündeminde
A+
A-

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ekonomik dar boğaz karşısında kapısına kilit vurma noktasına gelerek, yerel medya hizmeti veremeyen Anadolu basınının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Özellikle son yıllarda artan enflasyon, döviz kuru, artan kağıt, baskı ve dağıtım maliyetlerini yerel basının en öncelikli sorunu olarak nitelendiren Durmaz, resmi ilan tarifelerinin enflasyon oranında güncellenerek, yerel basını desteklemeye yönelik ek adımlar atılmasını istedi.

“Yerel Basının Anadolu’nun aynasıdır”

Yerel basının Anadolu’nun aynası olarak nitelendiren Durmaz;

 Yerel basın Anadolu’da kentlerin kültürel, sosyolojik ve siyasi yapısına ayna tutarak, kentlerin gelişmesi, kalkınması ve tanıtılması için önemli bir rol oynamaktadır.

Yerel medyanın şeffaflık, tarafsızlık ve basın özgürlüğü ilkeleriyle hizmet sunması, ekonomik olarak da güçlü olmasına bağlıdır. “dedi.

“Yerel Basın Ekonomik Dar Boğazda”

Yerel Gazetelerin güç kazanması, bağlı bulunduğu bölgenin de güç kazanmasına bağlayan Durmaz, Yerel medya, yerel yönetimlerin siyasal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi için de önem taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarında, “Fazilet Adaları” olarak nitelendirdiği Anadolu basını bugün artan enflasyon, döviz kuru ve basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların gölgesinde görevini sürdürmektedir.

“Gazeteler Kapılarına Kilit Vurma Noktasında”

Durmaz ; “Ülkedeki ekonomik krizi derinden hisseden Anadolu basını ve yerel medyada çalışan gazeteciler her gün daha büyük zorluklarla mücadele etmektedir. Neredeyse her sektörde yüzde yüzün üzerine çıkan zamlar yerelde birçok yerel gazetenin gazetecilik görevini sürdürememesine, gazetelerin kapısına kilit vurmasına neden olmuştur.  “Dedi.

“Resmi ilan Tarifeleri Enflasyon Oranında Arttırılsın”

Durmaz Yerel gazetelerin gelir kaynağının en önemli kaynağı olan resmi ilan fiyatları artan enflasyon karşısında eridiğini hatırlatarak resmi ilan tarifelerinin enflasyon oranında arttırılmasını istedi.

“Artan enflasyon, asgari ücret zammı, kâğıt, dağıtım ve baskı maliyetine gelen zamanlar Anadolu basınını görevini yapamayacak noktaya getirmiştir.

Ekonomik krizden derinden etkilenen yerel basının bu dar boğazdan çıkarak görevini sürdürebilmesi için resmi ilan tarifelerinin enflasyon oranında güncellenmesi ve buna ek destekler verilerek mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. “

“KÖYDES İhaleleri ve  Kamu İhalelerinde İlana Çıkılsın “

Durmaz önergesinin devamında ilan sayılarının arttırılmasının önemine vurgu yaparak, yerelde kamu kurumlarının, meslek odalarının, birliklerin resmi ilan sayılarının arttırılması, kamu ihalelerinin ve yerel medyada yayınlanma şartı olmayan “KÖYDES” ihalelerinin ilana çıkılarak yapılmasını istedi.