DOLAR
32,3734
EURO
34,7567
ALTIN
2.412,81
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Başkan Aktaş, gazetecilerle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursalı gazetecilerle bir araya geldi.

Başkan Aktaş, gazetecilerle buluştu

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Aktaş, gazetecilerin kutsal ve zor bir görev yaptığını belirterek, “Kıymetli arkadaşlar, gerçekten çok kutsal ve zor bir görevi icra ediyorsunuz. “Gençler büyüyünce ne olmak istersiniz?”sorusuna cevaben benim 3 tercihimden bir tanesi gazetecilik olurdu. Bu meslek, gerçekten zorlu ve meşakkatli bir görev. Her şeye rağmen gerçekleri ortaya çıkartarak toplumu aydınlatma sorumluluğu ve beraberinde belirli bir sorumluluk getiriyor. Yorucu ve zorlayıcı bir iş olduğu kesin. Ancak, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye erişimi, demokrasinin temel taşı olduğunu unutmamak gerek.

Teknolojinin gelişmesiyle iletişim kanalları genişledi ve hızlandı. Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, WhatsApp gibi platformlar bilginin hızla yayılmasına olanak sağlıyor. Eskiden bir haberi gerçekleştirdikten sonra, olayı akşama ya da bir sonraki güne görebiliyorduk. Şimdi ise her şey birkaç saniye veya dakika içinde dünyaya yayılıyor. Bu dijital çağda doğru habere ulaşmak zorlaştı. İşte bu noktada gazetecilik mesleğinin önemi ortaya çıkıyor.

Geçmişte olduğu gibi bugün de özveriyle çalışarak, gerçeği arayarak toplumu en doğru haberlerle aydınlatmanız son derece kıymetli ve önemli. Bu vesileyle siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ALDIĞIM SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM

Kısa bir süre önce AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandığını hatırlatarak sözlerine devam eden Başkan Aktaş, “Bu görevi almaktan mutluyum, ancak aldığım sorumluluğun ve emanetin farkındayım. Bu nedenle, 31 Mart seçimlerinde, hem Cumhur İttifakı’mız hem de partimiz adına en doğru ve sağlıklı sonuçları elde etmek için var gücümüzle çalışacağız. Öncelikle, teşkilatımızdan ve genel başkanımızdan aldığımız yetkiyi, milletimizden ve hemşehrilerimizden de alabilmemiz için elimizden geleni yapacağız. Altı yıldır yoğun ve zorlu adımlarla yürüdüğümüz bu yolda, aynı umutla, aynı heyecanla ve aynı kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğimizden hiçbir arkadaşımızın şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

KENDİMİZDEN EMİNİZ VE SAKİNİZ

Güçlü bir ekiple yola devam ettiklerini dile getiren Aktaş, “Yeniden aday gösterilmemizin haklı sebepleri olduğunun bilincindeyiz. Bir yeri yönetmeye talip olan kişinin, o yeri ve orada yaşayan insanları iyi tanıması, düşüncesine bakmaksızın herkesi kucaklayabilme iradesine sahip olması gerekir. Biz Bursa’yı, Bursa halkını, Bursa’nın sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini çok iyi bilen bir dinamizme ve ekibe sahibiz.

Dört yıl dokuz buçuk aydır sahada çalışıyoruz. Son üç aylık süreçte de oluşturduğumuz ekiple birlikte, 2024-2029 aralığında Bursa’da gençlerin, kadınların, emeklilerin, yaşayanların hayatına değer katacak önemli projeler geliştiriyoruz. Bu projelerle, Bursa’ya ve Bursalılara neler söylemek istediğimizi daha iyi anlatacağız.” söylemlerinde bulundu.

ESER YERİNE ALGI ÜRETEN BİR ZİHNİYET

31 Mart seçimlerinde tek rakiplerinin kendileri olduğunu söyleyen Aktaş, “Karşımızda, eser yerine algı üreten, hizmet yerine provokasyon üreten bir zihniyet var. Yeni fikirler, farklı projeler için değil, eleştiri ve haksız saldırılar için mesai harcıyorlar. Halkımızın lafa değil, icraata ihtiyacı var.

Geçen altı seneye dönüp bir bakalım. Ben bazen mecliste CHP’li ilçe belediye başkanlarına şunu soruyorum: “Dört yıldır, dört buçuk yıldır ilçenizde neleri değiştirdiniz, neler kattınız?” Onlara bakıyorum, hiçbir cevap alamıyorum. Bize yaptıkları eleştirilerden başka ‘onların da içi boş ama’ hiçbir şeyi maalesef göremiyoruz.

O kadar vahim bir durumdalar ki, yeri geliyor onları da biz hizmet veriyoruz. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz geliyorlar, diyorlar ki: “Başkan, bu işi halletmemiz lazım.” İlçeye ait olabilir ama vatandaş adına büyük bir iş. Tabii biz yaparız diyoruz, gocunmayız diyoruz. Ve hamdolsun onları da halletmeye çalışıyoruz.” dedi.

SEÇİM YAKLAŞTI, İFTİRALAR BAŞLADI

Seçimler yaklaştığı gibi iftiralarında başladığını belirten Alinur Aktaş, “Asılsız ithamlara başladılar yine. Çok enteresan. Yalan dolan bilgilerle halkımızın zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar. Şimdilerde de Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak lanse etmeye çalışıyorlar bizi. Biz icraat yapıyoruz, icraatlarımızı konuşuyoruz, sorunları çözüyoruz. Bu, rakamlarla da net bir şekilde ortaya çıkıyor.

2017 yılında belediyenin borcunun bütçeye oranı 1,34’tü. Şimdi ise bu oran 0,34’e düşmüş durumda. Yani son altı yılda borçlarımızın bütçeye oranını %74 azaltmışız.”ifadelerini kullandı.

PİJAMA GAZETECİLİĞİ YAPMAYIN

Basındaki yalan haberlere de vurgu yapan Aktaş, “Tabii burada bazı arkadaşlarımız yok. Üzülerek söylüyorum, yok. Çünkü yalan atan, iftira atan, yalanlarıyla kamuoyunu etkilemeye çalışan arkadaşlara asla saygı duymam. Mümkün değil.

Bu konuda özellikle pijama gazeteciliği yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Sözümüz meclisten uzak. Lütfen kusura bakmayın. Evinizin odasından gerçek hayata bir çıkın ve benim ağzımdan çıkanları da bir araştırın. Sonra gelin tekrar konuşalım.” ifadelerini belirtti.

BUSKİ, ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR BİR KURUM

Gündemi kaplayan BUSKİ iddialarına tekrardan değinen Aktaş, “Geçen günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelerek BUSKİ’de yaşananlarla ilgili konuştum. Olay yargı aşamasında olduğu için hukukun tanıdığı izin doğrultusunda konuşacaklarımı ifade ettim. İşin aslını tüm samimiyetiyle anlattım. Bugün bakıyorum, konuşmaktan başka hiçbir icraat olmayan bir grup CHP’li, yaptığım o kadar açıklamaya rağmen hala konuyla alakalı yalan yanlış sözlerle şahsımı itham etmeye çalışıyor.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Kuruşu bile önemli. Yalın belediyecilikten bahseden ve bu konuda tüm gayretimi ortaya koyan bir kuruma ve kurum çalışanlarına yapılan büyük bir haksızlıktır bu.

Bu iddialar, yalan ve iftiradır. BUSKİ, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumdur. Bu konudaki tüm iddialar, hukuk önünde cevaplandırılacaktır.” dedi.

ALNIMIZ AK, YOLA DEVAM

Sözlerinin sonunda Alinur Aktaş, “Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi, bu seçimlerde de aynı heyecanla, aynı kararlılıkla ve emin adımlarla yolumuzda ilerleyeceğiz. Bursa’ya değer katmaya devam edeceğiz.

Allah’a hamdolsun, hiçbir teşkilat mensubumuzun boynunu bükecek, “Tüh, keşke bu yapılmasaydı.” diyecek bir olay projemizin içerisinde olmadı. Bundan sonra da böyle bir olay yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız.

İnşallah, aynı kararlılıkla ve aynı istişare içinde çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.