DOLAR
32,2521
EURO
34,6997
ALTIN
2.402,26
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C

Erdoğan: CHP’nin içişlerine karışmam

Erdoğan: CHP’nin içişlerine karışmam
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’deki genel başkanlık yarışına karışmayacağını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in durumu hakkında sorduğu bir soruya yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi: “Beni bu çekişmeye veya bu çatışmaya katmayın. Ben kendi işime bakıyorum. Onlar da kendi aralarında kendi işlerine baksınlar. Çünkü ben o mu kazanır, bu mu kazanır gibi meselelerle uğraşmam.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili soruya da yanıt verdi. Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın bu konuda bir sıkıntısı yok. Şu anda 81 vilayette, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, bu konuyu Devlet Bey (Devlet Bahçeli) ile oturup konuşacağız. Hangi isimleri gösteririz, istişarelerimizi yapacağız ve bu büyük şehirler ile diğer illerde kimlerin aday olabileceğini belirleyeceğiz. Ancak bu isimleri hemen bir ay içinde belirlemek gibi bir acelemiz yok. Bu illerde kimlerin başarılı olabileceğini ve halkımıza hizmet edebileceğini tespit edip, dayanışma içinde ve olumsuz bir rekabet olmadan adayları belirleyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, CHP’deki genel başkanlık yarışı ve Cumhur İttifakı’nın seçim stratejisi ile ilgili merak edilen konulara dair önemli bir bakış açısı sunuyor. Ayrıca, siyasi partilerin önümüzdeki seçimlere yönelik stratejilerinin ve aday belirleme süreçlerinin nasıl şekilleneceği konusunda da bir ön izlenim sunuyor.