DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Hatay Arsuz Hatıra Ormanı, Mustafakemalpaşa’da nefes olacak

Hatay Arsuz Hatıra Ormanı, Mustafakemalpaşa’da nefes olacak

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Hatay Arsuz’a depremde verdiği desteğin bir nişanesi olarak 1923 fidan dikerek Hatay Arsuz Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği, Mustafakemalpaşa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tema Vakfı işbirliği ile Hatay Arsuz Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Programa, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürü Selahattin Şerbet, Tema Vakfı İlçe Sorumlusu Rasim Balaban ve ilçe protokolü katılım sağladı.

Depremde verdiği desteğin bir nişanesi

Programda konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün, Türkiye’nin geleceği için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 fidan toprakla buluşturup can sularını verdik. Kalbimiz hala deprem bölgesinde. Hatay’dan Mustafakemalpaşa’ya uzanan sevgi köklü bir hal alsın diye 1923 fidanı toprakla buluşturduk. Bu orman gibi sevgimizde köklü olsun. Tüm deprem bölgesine Hatay Arsuz’a selam olsun.” dedi.

Kalıcı yeşil miras

Hatay Arsuz Hatıra Ormanı’nın, Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesine ortak olmak ve kalıcı yeşil miras bırakmak amacıyla oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Kanar, “Bu orman, Mustafakemalpaşa’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun. Bizler buradan gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak için çalışıyoruz. Bu orman da o mirasın en önemli parçalarından biri olacak.” diye konuştu.