DOLAR
32,2820
EURO
34,5734
ALTIN
2.413,10
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

İnegöl’de yeni bir cami inşaatı başladı

İnegöl’de yeni bir cami inşaatı başladı

İnegöl’ün Yeniceköy Mahallesi’nde yapılaşmanın başladığı bölgede, Hz. Ali Camisi ve kuran kursu ile lojman, sosyal tesis, taziye evi ve çok amaçlı salonun yer aldığı caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreni Kuran-ı Kerim tilavetleriyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Hz. Ali Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Akkaya, “Yeniceköy Hz. Ali Camisi için bir yıl önce derneğimizi kurduk. Burada yapılaşma başladığı için bir cami de en az 3-4 yılda tamamlanabiliyor diyerek yola koyulduk. Bugün temelimizi atıyoruz. Derneğimize Büyükşehir Belediyemizden, İnegöl Belediyemizden ve sanayicilerimizden büyük destekler aldık. Allah razı olsun katkı veren herkesten. 380 m2 zeminde yapılacak camimizde 4-6 yaş kuran kursumuz olacak. Bu çok önemli. Eğitim küçük yaşta başlar. Donanımlı ve güzel bir tesis olacak inşallah” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise yaptığı konuşmada, “Bugün Yeniceköy Mahallemizdeyiz ve burada artık yapılaşmanın arttığı, tamamen şehirleşme noktasında ilerleyen bir Yenice var. Burada geçmiş dönemde de Başkanlarımızın çok kıymetli çalışmaları oldu, hizmetleri oldu. Bizler de devraldığımız günden bu yana şehrin altyapısından üst yapısına, diğer donatı alanları, yeşil alanları, parklarıyla eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Bir yandan Büyükşehir Belediyemiz bir yandan İnegöl Belediyemiz zaten havasıyla ve doğasıyla kıymetli olan bu alanlarda üzerine değer katmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin temeli atıldı.