DOLAR
32,3532
EURO
34,7719
ALTIN
2.400,24
BIST
10.344,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
18°C

Osmangazi Belediyesi Müzeyyen Senar’ı Unutmadı

Osmangazi Belediyesi Müzeyyen Senar’ı Unutmadı
A+
A-

Türk müziğinin en önemli assolistlerinden olan ve “Cumhuriyet’in Divası” olarak adlandırılan Müzeyyen Senar, vefatının 7’inci yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen konser programı ile anıldı. 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda sahne alan Cumhurbaşkanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçısı Bekir Ünlüataer ve Türk Sanat Müziği’nin sevilen isimlerinden Umut Akyürek, seslendirdikleri şarkılarla, Osmangazi Salonu’nu dolduran Müzeyyen Senar hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. 

Müzeyyen Senar’ın yaşamını anlatan sunumla başlayan konserin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bizler, Bursa’nın yetiştirdiği değerlere sahip çıkıyor, düzenlediğimiz kültür sanat etkinliklerimiz ve çeşitli yarışmalarımızla da onları yaşatıyoruz. 1918 yılında Bursa’da dünyaya gelen Müzeyyen Senar da, kendine has yorumu, ses rengi, üstün icrası ve saygın kişiliğiyle Türk halkının gönlünde yer edinmiş önemli bir sanatçımız. Bunun yanı sıra hayatı boyunca yaptığı 500 plak ve albüm ile bizlere sanat müziğini sevdiren duayen isimlerden birisi. Kendisini ölümünün 7’nci yılında böylesine güzel bir organizasyonla anmaktan onur duyuyoruz. Ayrıca, bu gecede bizleri yalnız bırakmayarak salonu dolduran vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren konserde sahne alan Bekir Ünlüater ve Umut Akyürek ise Müzeyyen Senar’ın ‘Benzemez Kimse Sana’, ‘Feraye’, ‘Ormancı’, ‘Hey Gidinin Efesi’ gibi şarkılarını seslendirirken, efsane sanatçıyla ilgili anılarını da sanatseverlerle paylaştı.