DOLAR
32,2707
EURO
34,8091
ALTIN
2.464,45
BIST
10.358,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Özgür Özel Bursa’dan değişim mesajları verdi

Özgür Özel Bursa’dan değişim mesajları verdi
A+
A-

ESRA CAN – TAHA TÜTÜNCÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı, TBMM Grup Başkanı, Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek CHP Bursa İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i il başkanlığında ağırladı. Yeşiltaş, Özel’in adaylığını değerlendirdiği konuşmasında, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayları sadece kişilerin seçimi değil aynı zamanda siyasi tartışmaların olduğu ve partinin siyaset notasını ortaya koyan kurultaylardır” dedi.

Yeşiltaş, konuşmasında şunları söyledi:
“4-5 Kasım gününde gerçekleştireceğimiz kurultayımızda adaylığını açıklayan Sayın Özgür Özel beyi ve ekip arkadaşlarını beraberinde buraya gelen her bir arkadaşımıza hoş geldin diyorum, şeref verdiniz diyorum.

Evet, kurultaylarımız Cumhuriyet Halk Partisi kültüründe çok önemli bir yer alır. Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri kurultayları sadece kişilerin seçimi değil aynı zamanda siyasi tartışmaların olduğu ve partinin siyaset notasını ortaya koyan bir anlayışın da ortaya konulduğu kurultaylardır. Kurumsal kurultaylardır. O yüzden bir diğer partilerle olan kurultaylarla birbirine benzemez.

Bizim kurultaylarımıza demokrasi vardır. Bizim kurultaylarımızda tartışma vardır. Öncelikle partinin siyaset notası vardır. O yüzden kurultaylar kıymetlidir, önemlidir. Bir diğer partilerden de farklıdır. Bunu özellikle altını çizmek isterim.

Evet, süreç işliyor. Bizim o birlik ve beraberlik irademizi ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. İlçe kongreleriyle, il kongremizle birlikte biz Bursa’da bu birlik ve beraberlik iradesini en iyi şekilde ortaya koyduk ve hedefimizi açıkladık. Hedefimiz büyükşehir belediyesini kazanmak olacaktır.

Atatürk’ün dediği gibi birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener demiştir. Biz de bu birlik ve beraberlik iradesini koyarak önce yerel seçimleri, sonra da genel seçimlerde ülkeyi bu zulmün elinden kurtaracağız.

Değerli dostlar daha bugün Eskişehir’de bir genç kardeşimiz, 21 yaşında bir genç kardeşimiz yaşamına son verdi, üniversitenin yemekhanesinde. Artık dediğimiz gibi yaşam artık zulüm haline gelmişse o zaman Cumhuriyet Halk Partisi mutlak suretle bu iktidarı değiştirmek zorundadır.

Kurultaylar, kurultayımız bundan sonraki süreçte tekrar yeniden umut olma, yeniden umudu yeşertme adına çok kıymetlidir, çok önemlidir. Bundan dolayı aday arkadaşımız, yoldaşımız, üyemiz, arkadaşımız, yoldaşımız, abimiz, her şeyimiz Sayın Özgür Özel’in çıktığı bu yolda hayırlı olmasını diliyorum.”

Yeşiltaş, konuşmasının sonunda Özgür Özel’e başarılar diledi.

Memleketi olan Bursa’da kendisini çok rahat hissettiğini belirterek konuşmasına başlayan Özgür Özel şu ifadelere yer verdi: “Saygıdeğer milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kollarının, gençlik kollarının değerli başkanları, yöneticileri ve belediye meclis üyelerimiz, değerli ilçe yöneticilerimiz, il yöneticilerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok kıymetli üyeleri, yüreğinde vatan, millet, bayrak sevgisi olan, Atatürk sevgisi olan güzel insanlar.

Hepiniz hoş geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.

Öncelikle, değerli genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum.

Burası Cumhuriyet Halk Partililerin hatta bütün Türkiye’nin baba evi. O yüzden kimse Cumhuriyet Halk Partililerden geçmişte kötü örnek olabilir ama baba evinde kavga, hırçınlık, hakaret asla beklemesin. Biz kırık dökerek, yakıp yıkarak, inciterek ve kırarak bir süreci yürütmeyeceğimizi ilk baştan söyledik.

Bugün için Türkiye’de ve partide çok çok yüksek bir değişim talebi var ve çok ciddi bir değişim, dönüşüm süreci yaşanıyor. Bununla ilgili olarak biz bu değişimi sadece genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla ve onun değişmesiyle bağlarsak bu kendisine haksızlık olur, vefasızlık olur. Sadece tüzüğü değiştireceğiz derseniz bu başka bir haksızlık olur. Sadece program, yazılı çizim gibi belgeler derseniz o da olmaz.

Bizim değişimden anladığımız genel başkan, kadrolar, tüzük, program ve elbette siyaset yapış biçiminin baştan aşağı irdelenmesi, tartışılması ve delegelerimizin özgür oylarıyla belirlenmesi gerekiyor.

Cumhuriyetin yüzüncü yılındayız. Tabii ben oldukça kendimi rahat hissettiğim bir yerdeyim. Kendi evimdeyim, Bursa’dayım. Kızının adı İpek olan birisiyim ben. Vakıfköylüyüz, eşim Bursalı, Vakıfköylü. Burak diye seslendikleri gibi damadıyım. O yüzden de kendimi en rahat Bursa’ya emanet ederim.

Hatta sayın başkanım şöyle kendi aramızda gülüştük. Bu güzel basını da yabancı dil beni de yakından takip ediyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar. Kongre delegeleri kurultay delegeleri belli olunca tabii siyasette birlikte olduğumuz arkadaşlar delegeleri arıyorlar. Bursa delegelerini arayan bana diyor ki Bursa çok iyi, çok sıcak. En son dayanamadım bir birine dedim ki, “Yahu kardeşim sana mı sıcak, vursa bana sıcak dedim.”

Değerli dava arkadaşlarım,
Bu değişim sürecini birlikte, el ele, gönül gönüle yürüteceğiz. Türkiye’yi aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağız.”