DOLAR
32,3633
EURO
34,6915
ALTIN
2.392,12
BIST
10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Perakende sektörünün kadınları güçlerini birleştirdi

Perakende sektörünün kadınları, sektörde karşılaştıkları sorunları çözmek için buluştu.

Perakende sektörünün kadınları güçlerini birleştirdi
A+
A-

1998 yılından itibaren perakende satış sektörünün ulusal ve yerel market zincirlerine üstün kaliteli hizmet sunan, birçok başarılara imza atmış, sektöründe öncü lider firmaların temsilcileri, kadın emektarları, arkadaşları Gülsüm Çakırtaş tarafından işletmeciliğini Ülkü Sütlüdere’nin yaptığı Yunuseli Dora Davet’te buluşarak hem kurtlarını döktüler hem de mini bir çalıştay düzenlediler.

Çalıştayda, sektörde çalışan kadınların yaşadıkları sorunlar, sektörde kadın istihdamının artırılması için yapılması gerekenler ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular ele alındı.

Çalıştaya katılan kadınlar, sektörde çalışan kadınların ağır işçilik ve yıpranmaları da düşünülerek bazı kamusal hakların yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kadın dayanışmasına imza atan Gülsüm Çakırtaş, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, “BİZ BİZE BÜYÜK BULUŞMA” adıyla düzenlediğimiz etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan siz kadınlarımıza minnettarım. Parakende sektörünün gerçek kahramanları siz kadınlarsınız.

Aslında bu sektörde çalışan kadınlarımızın ağır işçilik ve yıpranmaları da düşünülerek bazı kamusal hakların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Taşın altına elimizi koyarak bundan sonra neler yapabiliriz, neleri değiştirebiliriz; kurumlara, kadınlara ve liderlere nasıl yol gösterici olabiliriz diyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kurumların Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kılavuzu’ndan faydalanmalarını varsa iyi uygulamalarını paylaşmalarını, böylece diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmelerini ve ilham vermelerini isteyeceğiz.” dedi.

ETİKETLER: