DOLAR
32,2908
EURO
34,8209
ALTIN
2.451,79
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

Tohum Otizm Vakfı 20. yılında çalışmalarını sürdürüyor

Tohum Otizm Vakfı 20. yılında çalışmalarını sürdürüyor
A+
A-

Tohum Otizm Vakfı, 15 Nisan 2003’ten bu yana Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar, gençler ve aileleri için çalışmakta. Bu sene 20’inci yılını kutlayan Vakıf, otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitim ile topluma kazandırılması ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla gerek Vakfın özel eğitim okulunda eğitim verdiği çocuklar gerek gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 760 bin otizmli çocuğun ve ailesinin hayatında fark yarattı.

Uludağ Gazetesi

Bilimsellik, önderlik ve öncülük ilkeleri ışığında çalışmalarını sürdüren Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu olan çocukları erken tanı ve eğitim ile topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmelerini sağlamak amacı ile 20 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

Tohum Otizm Vakfı Kurulduğu günden bugüne; tarama & erken tanılama çalışmaları, özel eğitimin otizm özelinde materyal ve müfredat olarak güçlendirilmesi, öğretmenlerin otizm konusunda eğitilmeleri ve mesleki kapasitelerinin artırılması, ailelerin ve kamunun otizm konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinde artış sağlanması, otizm konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesini ve savunuculuğunu güçlendirmek, otizmli bireylerin istihdamı gibi pek çok konuda çalışmalar yürüttü. 20 yılda gerek okulunda okuyan öğrencileri ve gerekse yurt çapında yaptığı projeler ile 760.987 otizmli çocuğun ve ailesinin hayatına dokundu.

Uludağ Gazetesi

“Otizmde eğitim otizmin tek çaresi”

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin 20’inci yıla özel açıklamalarda bulundu:

“20 yıl önce Vakıf Başkan Yardımcımız değerli dostum Aylin Sezgin ile Tohum Otizm Vakfını kurduk. Otizmli çocuklarımızı erken tanı ve eğitim ile hedefimizdi. Farkındalık kampanyalarımız ve yürüttüğümüz tüm savunu çalışmaları ve projelerimiz ile otizmin ayrı bir sorun olduğunu anlatabildik, halen bu konuda yapacak çok işimiz var.

İleriye dönük olarak da hedefimiz ülkemizdeki her otizmli çocuğun birebir eğitim alabilmesini sağlamak, mümkün olduğu kadar çok çocuğa burs desteği sağlayabilmek. Yürüttüğümüz projeler ile depremden etkilenen otizmli çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam etmek.

Bundan sonraki 20 yılda da hedeflerimiz büyük. Okula gitmeyen eğitim sistemimizin dışında kalmış tek bir çocuğumuz bile kalmamalı hepsi kaliteli bir eğitime erişebilmeliler. Çünkü Otizmde eğitim otizmin tek çaresi.’’

Uludağ Gazetesi

İlgili kişi:   

Dilek Özcan

Marjinal Porter Novelli   

0212 219 29 71   

dileko@marjinal.com.tr  

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “otizm spektrum bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla 15 Nisan 2003 tarihinde kurulmuştur. Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı alan çocuklar, gençler ve ailelerinin yanı sıra kaynaştırma ortamlarında hizmet alan diğer özel eğitim gerektiren çocuklar, gençler ve aileleri için de her biri alanında uzman profesyoneller tarafından eğitimler sağlamakta ve bu alanda farklı projeler geliştirmektedir.