DOLAR
32,2167
EURO
34,7168
ALTIN
2.411,93
BIST
10.243,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

YAVUZLAR DİŞLİ, İHRACATLA BÜYÜYOR

YAVUZLAR DİŞLİ, İHRACATLA BÜYÜYOR
A+
A-

Makine sektörüne yönelik dişli üretimi konusunda ülkemizin öncü markalarından biri olan Yavuzlar Dişli, hedefleri doğrultusunda yılın ilk yarısında da büyümesini sürdürürken ihracat oranını yüzde 57’ye çıkarttı.

İlk 6 aylık dönemde Irak, Polonya, Rusya ve İsrail’e de ihracat gerçekleştirerek dış satım yaptığı ülke sayısını 30’a çıkaran Yavuzlar Dişli, İsrail’e ilk ihracatını sert malzeme kesim makinesi göndererek yaptı.

İhracat hamlesi için yatırımlarına da devam eden Yavuzlar Dişli, makine parkına lazer markalama, kaynak pozisyon makinesi, CNC Dik İşleme Merkezi ve 4 metre uzunluğundaki CNC freze tezgahlarını da ekledi.

Bu sene kuruluşlarının 27. yılına ulaştıklarını söyleyen Yavuzlar Dişli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Sağlam, “2023 yılı başında planlamış olduğumuz hedefler doğrultusunda ekibimizle birlikte emin adımlar ile ilerlemekteyiz. İhracat oranımızı %57’e çıkarmış durumdayız. Yıl sonu ihracat oranımızı yüzde 60’lara ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Yavuzlar Dişli’nin ikinci markası olan YDS Technology bünyesindeki Ar-Ge ekibi ile birlikte KOSGEB Destekli Ür-Ge projeleri kapsamında tam otomatik sert malzeme kesim makinelerinin de montaj ve geliştirme çalışmalarında sona yaklaştıklarını söyleyen Serdar Sağlam, “Hedefimiz dünyanın en büyük makine fuarlarından biri sayılan ALMANYA EMO Makine fuarına bu makineyi yetiştirebilmek. Yılsonuna kadar da artık seri üretim olarak bu tam otomatik makineyi piyasaya sürmeyi planladık” şeklinde konuştu.

Sağlam açıklamasını, “27. kuruluş yılımızda, köklü bir çınar ağacı gibi emin adımlarla firmamız ve ekibimiz giderek büyüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Her fabrika bir kaledir’ anlayışıyla, her ne zor şartta olursa ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz” diyerek tamamladı.