DOLAR
34,2807
EURO
37,2193
ALTIN
2.980,64
BIST
9.054,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C

Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi’nin Temeli Atıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilecek Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi’nin temel atma töreni, Hamitler Mahallesi’nde gerçekleşti.

Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi’nin Temeli Atıldı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilecek Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi’nin temel atma töreni, Hamitler Mahallesi’nde coşkuyla gerçekleşti. Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yerel Yönetimler ve Dirençli Şehirlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katılım sağladı.

Başkan Erkan Aydın, törende yaptığı konuşmada, projeyle ilgili bilgi vererek kreşin bölgedeki çocuklar ve aileler için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Aydın, ” Çok değerli Azak ailesinin yanına gittiğimiz zaman daha konuyu anlatır anlatmaz yardımcı olacağını ifade etti. İnşaatımızın neredeyse yarısı bitmek üzere. Ayça Azak kardeşimizin vefatına çok üzüldük. Allah rahmet eylesin kızımıza. İsmi burada yaşayacak inşallah. Mazbata aldığımız günden beri bugün ikinci temelimizi atıyoruz. Bir dahaki hafta halk lokantalarının ilkinin açılışını yapacağız. Daha sonra Nasrettin Hoca Parkı’nın açılışını yapacağım. Akabinde ise kadın jimnastik merkezleri ve kreşler açacağız. Bağlarbaşı’nda da kız öğrenci yurdumuzun temelini atacağız. Seçimden önce verdiğimiz sözleri sırasıyla tutacağız. Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi, çocuklarımızın güvenli ve modern bir ortamda eğitim almalarını sağlayacak. Bu projeyle, ailelerimize büyük bir destek sunmuş olacağız. İnşaatın en kısa sürede tamamlanmasını ve çocuklarımızın buradan faydalanmasını hedefliyoruz,” dedi.

CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise konoşmasında, “Erkan başkanımız gerçekten çok güzel hizmetlere imza atıyor. Her çocuk keşke aynı eğitimi alabilse ve aynı gıdaya ulaşabilseler. Devletimizde bu konuda önemli hizmetleri gerçekleştiriyorlar. Azak ailesine de çok teşekkkür ediyorum”ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “ Ben temel atma töreni için geldim ancak inşaat baya ilerlemiş. CHP belediyelerin belediyecilik anlayışının daha güzel anlaşılması için çok anlamlı projeler. Çocuklarımız böyle yerlerde nitelikli olarak yetişecekler. Bugün burada açılacak olan Azak ailesi tarafından merhum çocukları Ayça Azak hayrına yapılan bu güzel yerin hayırlara vesile olmasını istiyorum. Eğitimde fırsat eşitliğinin yaşatılabilmesi için dar gelirli ailelerin kreşe giden çocuklarla aynı kreş eğitimi alabilmesi için güzel bir fırsat olacaktır. Bizim partimizin tam da istediği gibi bir yönetim anlayışıdır bu. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, çalışan anne ve babaların da çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir ortam sağlanmış olacak. Tören, Başkan Erkan Aydın ve diğer katılımcıların ilk harcı koymasıyla son buldu.