DOLAR
33,9965
EURO
38,0607
ALTIN
2.829,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Usta tiyatrocu Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu Genco Erkal hayatını kaybetti
A+
A-

Türkiye’nin önemli tiyatro sanatçılarından ve Dostlar Tiyatrosu’nun kurucusu Genco Erkal, uzun süredir mücadele ettiği kan kanseri nedeniyle 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal’dan üzücü bir haber geldi. 86 yaşındaki sanatçı, bir süredir mücadele ettiği kan kanseri hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan Erkal, Dostlar Tiyatrosu’nun kurucusu olarak pek çok eseri sahneye taşıdı ve sanat dünyasında derin izler bıraktı.

Genco Erkal’ın Sanat Hayatı
Genco Erkal, 1938 yılında İstanbul’da doğmuş ve genç yaşta tiyatroya ilgi duymaya başlamıştır. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamladıktan sonra, Türk tiyatrosuna önemli katkılarda bulunmuştur. Dostlar Tiyatrosu’nu kurarak, birçok önemli eseri sahnelemiş ve genç sanatçılara ilham kaynağı olmuştur.

Erkal, özellikle “Ferhangi Şeyler” ve “İstanbul’u Satıyorum” gibi eserlerle tanınmış, sahnedeki performanslarıyla izleyicilerin gönlünde taht kurmuştur. Sinema kariyerinde de birçok önemli projede yer almış, Türk sinemasına katkıda bulunmuştur.

Veda Paylaşımı
Genco Erkal’ın kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu, sabaha karşı resmi sosyal medya hesaplarından bir veda paylaşımı yaptı. Paylaşılan şiir, sanatçının dostlarına ve sevenlerine duyduğu özlemi dile getirdi. Şiirde, “Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın!” ifadeleriyle başlayan duygusal satırlar, Erkal’ın içsel dünyasını ve dostlarına olan bağlılığını gözler önüne serdi.