DOLAR
34,2536
EURO
37,6447
ALTIN
2.914,94
BIST
9.137,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Yağmurlu
25°C

Türkiye ve Almanya, yeni bir hikâye yazmalı

Türkiye ve Almanya, yeni bir hikâye yazmalı
A+
A-

İlhan BABA-Orhan Kurter/NÜRNBERG
Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Nürnberg/Kuzey Bavyera Şubesi tarafından düzenlenendi. Nürnberg yakınlarındaki Cadolzburg SKY Center Lades Event Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı Selim Sar, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Davut Altunbaş, Burhan Özdemir, Münih Ticaret Ataşesi Recep Aslan, Türk Hava Yolları Nürnberg Müdürü Abdullah Ömer Çelik, DİTİB Kuzey Bavyera Birlik Başkanı Uğur Canyurt, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, MÜSİAD Genel Merkezden gelen yönetim kurulu üyeleri, Almanya, Avrupa ve Balkan ülkelerinden gelen MÜSİAD şube başkanları olmak üzere Türk ve Alman iş dünyasından önemli isimlerini bir araya getirdi.
300’ün üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleştirilen galanın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Nürnberg/Kuzey Bavyera Şube Başkanı Haluk Dokur, MÜSİAD Nürnberg’in hem Frankonya bölgesinde hem de Avrupa genelinde Türk iş insanlarını bir araya getirmeyi hedeflediğini vurguladı. “Türkiye ile Almanya arasında güçlü ticari ilişkiler kurulmasını istiyoruz” diyen Dokur, Türk girişimcilerin Almanya’da daha fazla söz sahibi olması için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi çağrısında bulundu.
‘UYUMA EVET, ASİMİLASYONA HAYIR’
MÜSİAD’ın 83 ülkede 99 şubesi ve dünyanın her yerinde 14 bin üyesiyle 34 yıldır faaliyetlerine devam eden büyük bir STK olduğunu belirten Genel Başkan Asmalı, Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Türkiye ve Almanya artık yeni bir hikâye yazmalı” dedi. Türk iş dünyasının Almanya’daki gelişimine dikkati çeken Asmalı, MÜSİAD’ın 34 yıllık tecrübesiyle dünya genelinde Türk iş insanlarına destek sunduğunu, yüksek ahlak ve yüksek teknoloji rotasını değiştirmediğini ifade etti. Asmalı, Türkiye ve Almanya’nın ticari iş birliğini daha ileriye taşıması gerektiğini dile getirirken, “Uyuma evet, asimilasyona hayır” dedi. Asmalı, Almanya’da yaşayan Türk gençlerine kendi kültürel değerlerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
‘VİZE KOLAYLIĞI SAĞLANMALI’
Bavyera eyalet milletvekili Arif Taşdelen de “Almanya’ya geldiğimiz senelerde camilerimiz normal binaların bodrum katlarındaki mescitlerdi. Buraya gelen Türkler büyük başarılara imza attı. Artık sadece Almanların yapmak istemediği ağır işlerde değil, her alanda iş sahibi, işveren, yönetici olarak çalışıyor. Şimdi 6 bin metrekarelik alan içerisinde mimarisi güzel minareli camilerimizde ibadetlerimizi yapıyoruz” dedi. Taşdelen, Almanya’ya gelmek isteyen iş insanları için vize süreçlerinin kolaylaştırılması gerektiğini dile getirdi ve bu konuda meclise önerge sunduğunu belirtti.
‘GENÇLERİN EĞİTİMİNE YATIRIM’
Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci de MÜSİAD’ın Türk iş dünyasına ve Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Cebeci, “Türkiye’nin Almanya’daki yatırımları 3 milyar Dolar, Almanya’nın Türkiye’deki yatırımları ise 25 milyar dolar. Bu tür girişimler sayesinde Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçleneceğine ve güzel projeler ortaya çıkaracağına inanıyorum” dedi. Ayrıca, özellikle gençlerin eğitimine yönelik yatırımların artırılması gerektiğine dikkati çeken Cebeci, “Gençlerimizin eğitimine yaptığınız yatırım en önemli yatırımdır” diye konuştu. Etkinlik boyunca, Aytunç Bilir (ud) ve Ünsal Coşkun’un (kanun) sunduğu müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda emeği geçenlere plaket takdim edildi.