DOLAR
34,2720
EURO
37,0923
ALTIN
2.990,30
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Ankara’da TUSAŞ’a terör saldırısı: Şehitler ve yaralılar var

Ankara’da TUSAŞ’a terör saldırısı: Şehitler ve yaralılar var

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında şehitler ve yaralılar olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör eylemi olduğunu doğruladı. Saldırının ardından güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının terör eylemi olduğunu ve şehitler ile yaralıların bulunduğunu açıkladı.

TUSAŞ’ın tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulmasının ardından, güvenlik önlemleri artırıldı. Personelin güvenliği için sığınaklara yönlendirildiği bildirildi. Bakan Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı şiddetle kınayarak, “Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Olay anı kamerada

Saldırı anı, olay yerindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İlk fotoğraflar olayın şiddetini gözler önüne seriyor. TUSAŞ tesisine yapılan bu terör saldırısı, kamuoyunda büyük bir infial yarattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, saldırıyı kınayarak, “Milli teknoloji hamlesi tam bağımsız Türkiye’nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Olayın ardından gelişmelerin takip edileceği ve kamuoyunun resmi kaynaklardan bilgilendirileceği belirtildi. Bu tür terör saldırılarının önlenmesi ve faillerinin bir an önce yakalanması için gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.