DOLAR
32,3592
EURO
34,7068
ALTIN
2.390,95
BIST
10.158,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

CHP ve İYİ Parti, Yerel Seçimler İçin Masaya Oturdu

CHP ve İYİ Parti, Yerel Seçimler İçin Masaya Oturdu
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde ittifak ihtimalini değerlendirmek için bir araya geldi.

İki liderin İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Lideri Özel, şunları söyledi:

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e ve heyetine teşekkürlerimizi iletiyorum. Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme irade beyanları kararları vardı. Biz bu karar saygı duyduğumuz belirterek somut bir öneriyle değil, yerel seçim biraz daha esnekliği, ikili iş birliklerini kapsar.

Yerel seçime yönelik olarak iş birliği içinde olup olamayacağımızı, bu kararın genel idare kurulu tarafından gözden geçirilip geçirilmeyeceğini sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık. Ben sözü kendisine bırakıyorum.”

İYİ Parti Lideri Akşener ise, “Bizim 81 ilde seçime girme kararımız var. Bu öneriyi pazartesi günü Genel İdare Kurulu’nda görüşeceğiz.” dedi.

İttifak İçin Olumlu İklim

Görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda, iki lider arasında ittifak için olumlu bir iklim olduğu izlenimi uyandı.

CHP Lideri Özel, “İYİ Parti Genel Başkanımızla yaptığımız görüşmede, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Kendilerinin 81 ilde seçime girme kararını saygıyla karşıladığımızı ifade ettik. Bu karara rağmen, yerel seçimlerde iş birliği yapılabilecek alanlar olabileceğini, bunun için genel idare kurullarının görüşebileceğini söyledik. Sayın genel başkanımız da bu önerimizi olumlu karşıladı ve pazartesi günü genel idare kurulunda görüşeceklerini söyledi.” dedi.

İYİ Parti Lideri Akşener de, “CHP Genel Başkanımızla yaptığımız görüşmede, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Kendilerinin de 81 ilde seçime girme kararını saygıyla karşıladıklarını ifade ettiler. Bu karara rağmen, yerel seçimlerde iş birliği yapılabilecek alanlar olabileceğini, bunun için genel idare kurullarının görüşebileceğini söylediler. Biz de bu öneriyi olumlu karşıladım ve pazartesi günü genel idare kurulunda görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Pazar Günü Karar Verilecek

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, pazartesi günü toplanacak ve yerel seçimlerde ittifak konusunda karar verecek.

İYİ Parti’nin ittifak konusundaki kararından sonra, CHP’nin de ittifak konusundaki tavrı netleşecek.