DOLAR
32,2167
EURO
34,7168
ALTIN
2.411,93
BIST
10.243,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

TBMM yeni yasama dönemine başlıyor

TBMM yeni yasama dönemine başlıyor
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2023-2024 yasama dönemini bugün saat 14.00’te başlayacak Genel Kurul toplantısıyla açıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması yapacağı toplantıda, yeni dönemde Meclis’in gündemindeki önemli konular ele alınacak.

Meclis’te ilk tören saat 13.00’te Atatürk Anıtında yapılacak. Törende Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve milletvekilleri hazır bulunacak.

Genel Kurul saat 14.00’te açılacak. Meclis Başkanı’nın hitabının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıkacak. Erdoğan’ın açılış konuşmasında yeni anayasa, ekonomi ve yapılması planlanan düzenlemelere ilişkin mesajlarını vermesi bekleniyor.

Meclis’in bu dönem en önemli mesaisi ise yeni ve sivil bir anayasa olacak. Yeni dönemde milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler için de mesai yapılacak. Emeklilerden gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler hayata geçirilecek.

İlk yasa tekliflerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak. Aile Bankasından gençlere özel desteklere kadar birçok yasal düzenleme görüşülecek.

Başörtüsüne anayasal güvence

Başörtüsüne anayasal güvenceye ilişkin düzenleme ile yeni ve Sivil Anayasa için de ayrı bir çalışma takvimi belirlenecek. AK Parti ve MHP, Anayasanın Meclis’ten uzlaşmayla çıkması için muhalefetin desteğini isteyecek.

6’ya yükselen siyasi parti grubu nedeniyle bazı günler Meclis’te ziyaretçi sayısı 15 bini geçiyor. Bu nedenle yeni dönemde Meclis ve çevresi bin 167 kamera ile gece gündüz izlenirken güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.