DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
32°C
Bursa
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
34°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
28°C

Atatürk Mudanya Üniversitesinde anıldı

Atatürk Mudanya Üniversitesinde anıldı
A+
A-

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önde Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında Mudanya Üniversitesinde düzenlenen program ile anıldı.

Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te kampüste bulunan Atatürk büstüne çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra,  konferans salonunda anma programına geçildi. Atatürk’ün hayatının anlatıldığı video gösterisinin ardından Mudanya Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Nihat Bingölbalı yaptığı konuşmada, Atatürk’ün düşmanlarının bile saygı duyduğu bir dünya lideri olduğunu belirterek, “Atatürk’ün yaptıkları bizim için kılavuzdur. Türkiye’nin Avrupa’ya entegre olması için çalışmıştır. Akıl ve bilimi bize miras olarak bıraktı. Onu her zaman hatırlamamız gerekiyor” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Derebaşı da, Atatürk’ün ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmediğini dile getirerek, “Her türlü zorluğa katlanarak kendini ulusuna adadı. O, eğitim, bilim, fen, sanat, spor ve kültüre çok önem vermiştir. Atatürk, çağdaş eğitim yöntemleriyle yetiştirilecek yeni bir nesle ihtiyaç olduğunu görmüş ve modern eğitim politikasının esaslarını belirleyip eğitim alanında büyük yenilikler yapmıştır. Savaştaki kahramanlıkları ve orduyu mükemmel yönetmesinin yanında, devlet kurup yönetmekteki ustalığı, ileri görüşlülüğü ve barışseverliği ile tarihte eşine az rastlanan yöneticilerdendir. Atatürk demek; özgürlük demektir, aydınlık demektir, vatanseverlik demektir. Atatürk demek ,çağdaşlık demektir. 85 yıl önce, bize kurduğu, bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz cumhuriyeti ve ilkelerini bırakarak sonsuzluğa göçtü. Yolundan ayrılmayacağımızı vurgulayarak, onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.